Parmigiano Reggiano ChNP, twardy ser wytwarzany z surowego mleka, o zawartości tłuszczu co najmniej 32% w suchej masie. Skład: MLEKO KROWIE, sól, podpuszczka.
Ser kozi jest łagodny ale nadal ma charakter. Niezależnie od tego, czy pieczony jest sam, w sałatkach, zapiekankach czy jako nadzienie, stanowi pyszny kontrast w połączeniu ze słodkimi składnikami, takimi jak miód i galaretki. Serek śmietankowy z mleka koziego o…
Mały kwiat alpejski celebruje różnorodność wyjątkowej flory alpejskiej. Wyprodukowany i dojrzewający w mleczarni Huban w Vorarlberg w Austrii, ser w wieku 4 miesięcy jest transportowany do Kaeskuche, jaskini dojrzewania w Allgäu, gdzie miesza się go z mieszanką suszonych i jadalnych…
Prawdopodobnie najpopularniejszy ser we Francji: Comté z Jury Francuskiej. JAK SMAKUJE? Po 12 miesiącach Comté jest mocne, ostre i ma orzechowo-słodki smak. Comté to ser dla czystej przyjemności, który długo rozpływa się w ustach. Wystarczy dodać kawałek chleba. Kompletny. Francuski…
Ser twardy z dodatkiem chili, o zawartości tłuszczu 45% w fazie suchej. Składniki: pasteryzowane MLEKO OWCZE, chili 1%, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego, sól. Plastikowa osłona nie nadaje się do spożycia. Należy pamiętać, że po otwarciu konieczne jest krótkie schnięcie. Wszelkie…
Klasyczny miękki ser kozi ze szlachetną pleśnią. Drobno kwaśny, mleczny i świeży, z delikatną kozią nutą. Miękki ser kozi z pasteryzowanego mleka koziego ze szlachetną pleśnią, tłuszczem tj. 45%. Składniki: Pasteryzowane MLEKO KOZIE, sól, mikrobiologiczny substytut podpuszczki, bakterie kwasu mlekowego,…