Od listopada do marca z terenów południowej Katalonii, Teruel, Cuenca. Dobrze dojrzałe, głęboko czarne trufle z powierzchnią pokrytą średniej wielkości brodawkami i drobnymi białymi żyłkami w miąższu. . Czarna trufla zimowa jest używana głównie w wyśmienitej kuchni francuskiej.
Składniki: mąka ryżowa, sól, naturalne aromaty, 1% suszonej białej trufli letniej w proszku (Tuber magnatum pico.); odpowiada 5% świeżych trufli), guma karobowa, aromaty, pieprz. Dawkowanie: 1/2 łyżeczki na porcję. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wartości odżywcze w 100g Wartość…
Jako ostateczne wykończenie niczym perfumy na pięknej kobiecie, ten czarny proszek truflowy może upiększyć każde danie. Niezależnie od tego, czy są to dania z jajek, makarony czy sery, nie ma ograniczeń. Składniki: 25% suszona czarna trufla, mąka orkiszowa, aromat. Wartości…
Pesto z trufli (tuber aestivum vit.) i orzechów włoskich: pyszny przysmak zrobiony z doskonałych letnich trufli, grzybów i parmezanu. Udoskonal dowolny makaron, sos, dressing lub po prostu podawaj z ciemnym pieczywem i serem. Składniki: pieczarki, olej słonecznikowy, czarna trufla (Tuber…
Tartufatę można stosować do smarowania pieczywa lub bazę do kremowego sosu truflowego, który doskonale komponuje się z daniami z makaronu, takimi jak tagliatelle czy typowe istryjskie fuži. Łyżkę Tartufaty podgrzać razem z masłem, dodać śmietanę, krótko wymieszać i polać gotowy…
Perlage di Tartufo - Kawior truflowy wytwarzany jest z soku z czarnych trufli zimowych, który uzyskuje się podczas gotowania świeżych trufli. Wysoce rozwinięta metoda „sferyfikacji” umożliwia przekształcenie aromatycznego soku w drobne perełki, łącząc delikatny smak trufli z kolorem i konsystencją…
Składniki: olej słonecznikowy, jaja pasteryzowane 12,5%, woda, ocet jabłkowy, ocet winny, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól, sok z cytryny, trufla biała (Tuber magnatum Pico) 0,06%, aromat naturalny, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po…
Olej z borowików polecany jest jako dodatek do wszystkich dań z grzybami. Doskonały smak borowików. Składniki: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, aromat, 0,2% suszone borowiki (borowiki szlachetne i grupa pokrewna), aromat. Przechowywać z dala od światła i ciepła.
Ta oliwa truflowa opracowana przez Appennino jest wyjątkowa: doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z Emilii-Romanii łączy się ze smakiem trufli Bianchetto - z wyjątkową, absolutną nutą trufli. Niezrównane z daniami ze szparagów. Składniki: oliwa z oliwek z pierwszego…