Perlage di Tartufo - Kawior truflowy wytwarzany jest z soku z czarnych trufli zimowych, który uzyskuje się podczas gotowania świeżych trufli. Wysoce rozwinięta metoda „sferyfikacji” umożliwia przekształcenie aromatycznego soku w drobne perełki, łącząc delikatny smak trufli z kolorem i konsystencją…
Składniki: olej słonecznikowy, jaja pasteryzowane 12,5%, woda, ocet jabłkowy, ocet winny, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól, sok z cytryny, trufla biała (Tuber magnatum Pico) 0,06%, aromat naturalny, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po…
Składniki: Wątróbka drobiowa 65%, cebula czerwona, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, kapary (kapary, ocet winny, sól), MASŁO, PASTA ANCHIVE, sól morska, zawiera SIARCZYNY. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Olej z borowików polecany jest jako dodatek do wszystkich dań z grzybami. Doskonały smak borowików. Składniki: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, aromat, 0,2% suszone borowiki (borowiki szlachetne i grupa pokrewna), aromat. Przechowywać z dala od światła i ciepła.
Ta oliwa truflowa opracowana przez Appennino jest wyjątkowa: doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z Emilii-Romanii łączy się ze smakiem trufli Bianchetto - z wyjątkową, absolutną nutą trufli. Niezrównane z daniami ze szparagów. Składniki: oliwa z oliwek z pierwszego…
Przyprawa na bazie ziół z Prowansji i 3% letnich trufli, aromatyzowany. Składniki: Zioła prowansalskie 64% (bazylia, rozmaryn, tymianek), sól, aromaty, cebula, czosnek, 3% suszona trufla letnia (Tuber aestivum), pieprz. Posyp nim przygotowane danie przed lub po gotowaniu. Przechowywać w chłodnym…
Przyprawa na bazie proszku pomidorowego, pieprzu cayenne i 3% trufli letnich, aromatyzowany. Składniki: Papryka, proszek pomidorowy 18%, sól, aromaty, pieprz cayenne 8%, cebula, suszona trufla letnia (Tuber aestivum) 3%. Posyp nim przygotowane danie przed lub po gotowaniu. Przechowywać w chłodnym…
Trufla z Chin jest pod względem czysto biologicznym bardzo bliską krewną francuskiej trufli zimowej i jej miąższ jest od niej prawie niemożliwy do odróżnienia, ale brakuje jej zapachu i aromatu starszego brata. Jest jednak również znacznie atrakcyjniejszy pod względem cenowym.…
Składniki: 99% włoska oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 0,15% liofilizowane trufle letnie (Tuber aestivum Vitt, co odpowiada 0,75% świeżych trufli), aromat. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. 1 łyżeczka na porcję.
Składniki: 75% pieczarek, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 10% trufla letnia (Tuber Aestivum Vitt.), sól, aromat. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze od +3°C do +7°C i zużyć w ciągu 7 dni. Delikatna baza na bazie grzybów…
Delikatna baza na bazie grzybów i 10% letnich trufli, idealna do uszlachetniania sosów, masła, zup, dań mięsnych lub po prostu do dipów. Subtelny aromat trufli doskonale komponuje się z daniami mięsnymi i warzywnymi, ale świetnie komponuje się także z serami…
Można go stosować do uszlachetniania dań gotowych, do przygotowania sosów lub jako pasta do smarowania pieczywa. PYSZNE! Składniki: 55% grzybów (Agaricus bisporus), 17% oliwek, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 4% czarne trufle (Tuber aestivum), kapary, aromat, pietruszka,…