-
TARTUFLANGHE „Bukiet” – masło truflowe, 300 g
- 145,43 zł
- Składniki: MASŁO 91%, trufla letnia (Tuber Aestivum Vitt.) 8%, sól, aromat. Dawkowanie: 1 łyżeczka na osobę. Wystarczy na 30 porcji.
- Dodaj do koszyka
-
Praliny z gorzką czekoladą, orzechami laskowymi i czarną truflą, Appennino, 150 g, 10 szt.
- 112,50 zł
- Składniki: PASTA Z ORZECHÓW LASKOWYCH PGI, cukier puder, czekolada gorzka 16% (kakao min. 62% miazga kakaowa, cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, emulgator: LECYTYNA SOJOWA), czekolada mleczna 13% (kakao min. 38% cukier trzcinowy, kakao masło, MLEKO W PROSZKU, miazga kakaowa, emulgator: LECYTYNA…
- Dodaj do koszyka
-
Batonik czekoladowy z mleczną czekoladą i letnimi truflami, Appennino, 50 g
- 70,41 zł
- Składniki: cukier trzcinowy, masło kakaowe, MLEKO W PROSZKU 20%, miazga kakaowa, trufla letnia suszona 0,5% (Tuber aestivum Vitt.), sól morska, aromat, emulgator: LECYTYNA SOJOWA. Przechowywać w chłodnym, suchym i pozbawionym zapachu miejscu. Producent: Domori S.p.A, Via Pinerolo 72-74 Brak, Włochy.
- Dodaj do koszyka
-
Praliny z białą czekoladą, orzechami laskowymi i białą truflą, Appennino, 150 g, 10 szt.
- 119,37 zł
- Praliny z białej czekolady z ziarenkami orzecha laskowego o smaku truflowym. Składniki: Czekolada biała 55,5% (cukier trzcinowy, masło kakaowe, MLEKO W PROSZKU, emulgator: LECYTYNA SOJOWA, ekstrakt waniliowy), ZIARNA ORZECHÓW (12%), PASTA Z ORZECHÓW LASKOWYCH ChOG, cukier inwertowany, cukier puder, 0,5%…
- Dodaj do koszyka
-
Sos pomidorowo-cebulowy, Appennino, 200 g
- 34,20 zł
- Składniki: na 100 g sosu: przecier pomidorowy 60 g, cebula 53 g, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól morska, czosnek. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Wyprodukowane we Włoszech. Właściwości: bezglutenowy.
- Dodaj do koszyka
-
Ragu Bianco di cortile – sos z kurczaka, królika i indyka, Appennino, 200 g
- 55,89 zł
- Składniki: mięso 43% (królik, kurczak, indyk), bulion warzywny (woda, koncentraty warzywne (marchew, cebula, por), sól, pieprz biały, mąka ryżowa), boczek wieprzowy 7%, seler, marchew, cebula, extra virgin oliwa z oliwek, białe wino, sól morska, szałwia, rozmaryn, zawiera SIARCZYNY. Po otwarciu…
- Dodaj do koszyka
-
Crostino Toscano – pasztet z wątróbek drobiowych, Appennino, 200 g
- 53,89 zł
- Składniki: Wątróbka drobiowa 65%, cebula czerwona, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, kapary (kapary, ocet winny, sól), MASŁO, PASTA ANCHIVE, sól morska, zawiera SIARCZYNY. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
- Dodaj do koszyka
-
Crostino Toscano – pasztet z wątróbek drobiowych, Appennino, 800 g
- 191,10 zł
- Składniki: Wątróbka drobiowa 65%, cebula czerwona, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, kapary (kapary, ocet winny, sól), MASŁO, PASTA SAR DELLE, sól morska, zawiera SIARCZYNY. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+2°C do +4°C) i spożyć w ciągu 5 dni.
- Dodaj do koszyka
-
Sos pomidorowy z culatello (szynka), Appennino, 200 g
- 51,66 zł
- Składniki: przecier pomidorowy, culatello 17% (wieprzowina, sól, pieprz, czosnek), szynka surowa 10% (udziec wieprzowy, sól), MLEKO, ŚMIETANA, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, SELER, marchew, cebula, podwójnie skoncentrowana pasta pomidorowa, MASŁO , sól morska. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
- Dodaj do koszyka
-
Sos pomidorowy z culatello (szynka), Appennino, 800 g
- 173,83 zł
- Składniki: Przecier pomidorowy, Culatello 17% (wieprzowina, sól, pieprz, czosnek), szynka surowa 10% (wieprzowina, sól), MLEKO, ŚMIETANA, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, SELER, marchew, cebula, podwójnie skoncentrowana pasta pomidorowa, MASŁO, sól morska.
- Dodaj do koszyka
-
Ragù tradycyjne alla bolognese, 200g, Appennino, 200g
- 42,41 zł
- Sos mięsny po bolońsku. Składniki: przecier pomidorowy, wołowina 24%, wieprzowina 16,3%, szynka surowa 7,7% (wieprzowina, sól), podwójnie skoncentrowana koncentrat pomidorowy, oliwa z oliwek extra virgin, marchew, cebula, seler, sól morska. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Właściwości: bezglutenowy.
- Dodaj do koszyka
-
Masło truflowe Bianchetto, mleko bawole (BURRO di BUFALA), Appennino, 120 g
- 130,92 zł
- Pikantne masło bawole miesza się z intensywnymi truflami Bianchetto. Ten sposób przygotowania zapewnia jeszcze intensywniejszy smak. Idealnie nadaje się jako dodatek do sosów mięsnych. Składniki: MASŁO BUFALOWE MLEKO, trufla Bianchetto (Tuber Albidum Pico) 3%, aromat, substancja konserwująca: E200.
- Dodaj do koszyka
-
Batonik czekoladowy z giandują i czarną truflą, Appennino, 50 g
- 70,41 zł
- Batonik czekoladowy Gianduja o smaku letniej trufli. Zawartość kakao co najmniej 34%. Składniki: cukier trzcinowy, 28,5% g.g.A PASTA Z ORZECHÓW LASKOWYCH, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, suszone trufle letnie (Tuber aestivum Vitt.) 0,5%, fleur de sel, emulgator: lecytyna sojowa, aromat, ekstrakt…
- Dodaj do koszyka
-
Sos truflowy (SALSA Tartufata), z truflami białymi (Tuber magnatum), Appennino, 500 g
- 236,25 zł
- To klasyk: biała trufla (bulwa magnatum) i grzyby tworzą wspaniały sos, który w kuchni włoskiej wykorzystuje się na różne sposoby. Szczególnie dobrze komponuje się z daniami z jajek, makaronami i białym mięsem. Składniki: 54,1% grzybów (Agaricus bisporus), magnatum Pico), sól,…
- Dodaj do koszyka
-
Sos truflowy (SALSA Tartufata), z truflami białymi (Tuber magnatum), Appennino, 180 g
- 105,37 zł
- To klasyk: biała trufla (bulwa magnatum) i grzyby tworzą wspaniały sos, który w kuchni włoskiej wykorzystuje się na różne sposoby. Szczególnie dobrze komponuje się z daniami z jajek, makaronami i białym mięsem. Składniki: 54,1% grzybów (Agaricus bisporus), oliwa z oliwek,…
- Dodaj do koszyka
-
Sos truflowy (SALSA Tartufata), z truflami białymi (Tuber magnatum), Appennino, 80 g
- 58,73 zł
- To klasyk: biała trufla (bulwa magnatum) i grzyby tworzą wspaniały sos, który w kuchni włoskiej wykorzystuje się na różne sposoby. Szczególnie dobrze komponuje się z daniami z jajek, makaronami i białym mięsem. Składniki: 54,1% grzybów (Agaricus bisporus), oliwa z oliwek,…
- Dodaj do koszyka
-
Sos truflowy (SALSA Tartufata), z truflą letnią, Appennino, 180 g
- 110,20 zł
- To klasyk: letnie trufle i grzyby tworzą wspaniały sos, który w kuchni włoskiej wykorzystuje się na wiele sposobów. Szczególnie dobrze komponuje się z grillowanym mięsem. Składniki: 50% grzybów (Agaricus bisporus), oliwa z oliwek, 3,2% trufla letnia (tuber aestivum Vitt.), czarne…
- Dodaj do koszyka
-
Sól truflowa z truflą białą, Appennino, 100 g
- 115,25 zł
- Dla wykończenia potrawy- sól z prawdziwą białą truflą Tuber magnatum pico. Składniki: Sól, 0,2% suszone trufle białe (Tuber magnatum Pico), 0,1% suszone trufle Bianchetto (Tuber albidum Pico), aromat. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Dodaj do koszyka
-
Masło truflowe z truflami letnimi (BURRO con Tartufo), Appennino, 50 g
- 57,14 zł
- Świeżo przetworzone masło śmietankowe miesza się z posiekanymi letnimi truflami w masie maślanej. Idealny do uszlachetniania sosów do makaronów. Składniki: MASŁO KLAROWANE 96,7%, trufla letnia liofilizowana (Tuber aestivum vitt.) 2%, aromat, sól. Otwarty słoiczek przechowywać w lodówce i spożyć w…
- Dodaj do koszyka
-
Miód z białą truflą, Appennino, 50 g
- 50,89 zł
- Ten miód akacjowy, przejrzysty jak kryształ i uszlachetniony letnimi truflami, jest idealnym słodkim towarzyszem smacznej deski serów. Wrażenia smakowe dopełnia wyjątkowo delikatny aromat trufli. Składniki: Miód akacjowy, aromat, 0,05% suszonych trufli Bianchetto (bulwa albidum Pico)
- Dodaj do koszyka
-
Olej z borowików, oliwa z borowików i aromatem, Appennino, 250 ml
- 82,56 zł
- Olej z borowików polecany jest jako dodatek do wszystkich dań z grzybami. Doskonały smak borowików. Składniki: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, aromat, 0,2% suszone borowiki (borowiki szlachetne i grupa pokrewna), aromat. Przechowywać z dala od światła i ciepła.
- Dodaj do koszyka
-
Olej z borowików, oliwa z borowików i aromatem (PORCINOLIO), Appennino, 60 ml
- 44,29 zł
- Olej z borowików polecany jest jako dodatek do wszystkich dań z grzybami. Doskonały smak borowików. Składniki: oliwa z oliwek, aromat, 1% suszonych borowików (borowików szlachetnych i z grupy pokrewnych). Przechowywać z dala od światła i ciepła.
- Dodaj do koszyka
-
Olej słonecznikowy o aromacie białej trufli (olej truflowy), Appennino, 250 ml
- 78,77 zł
- Prosty olej o smaku białych trufli do aromatyzowania pizzy, makaronów i (A)more... Olej z nasion słonecznika o aromacie białej trufli. Składniki: olej z nasion słonecznika, aromat. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Wyprodukowane we Włoszech.
- Dodaj do koszyka
-
Plastry trufli letniej, liofilizowane (tuber aestivum), Appennino, 2,5 g
- 110,20 zł
- Plasterki trufli można podgrzać na patelni z bulionem i w ten sposób nawodnić. Powstaje niezrównany zapach trufli! Doskonale nadaje się do stosowania np. w sosach czy jajecznicy. Powstały na patelni smakowy płyn można wspaniale wykorzystać. Pokrojone w plasterki liofilizowane trufle.…
- Dodaj do koszyka
-
Trufla letnia cała (INTERO), Appennino, 35 g
- 93,14 zł
- Okrągłe i piękne trufle letnie o bardzo dobrym stopniu dojrzałości. Gotuje się je z odrobiną soli i można je stosować jak świeże trufle. Pokrojone na drobne kawałki lub starte idealnie nadają się do przygotowania terrin, pasztetów, sosów czy z serkiem…
- Dodaj do koszyka
-
Krem parmezanowy z białą truflą, Appennino, 130 g
- 111,57 zł
- Pyszny, kremowy i bardzo aromatyczny - krem serowy na bazie parmezanu i ricotty o smaku białej trufli - do dań makaronowych, ziemniaczanych lub do mięs i drobiu. Składniki: parmezan 33,2%, woda, śmietana, ricotta (serwatka mleczna, sól), masło, trufla biała 3,1%…
- Dodaj do koszyka
-
Oliwa z oliwek o aromacie białej trufli (oliwa truflowa) (TARTUFOLIO), Appennino, 500 ml
- 234,56 zł
- Łagodna oliwa z oliwek aromatyzowana jest smakiem białych trufli. Szczególnie nadaje się do podkreślania sosów lub po prostu dodawany do winegretu sałatkowego. Oliwa z oliwek o smaku białej trufli. Składniki: oliwa z oliwek, aromat. Przechowywać z dala od światła i…
- Dodaj do koszyka
-
Oliwa z oliwek o aromacie białej trufli (oliwa truflowa) (TARTUFOLIO), Appennino, 60 ml
- 46,84 zł
- Oliwa z oliwek o smaku białej trufli. Składniki: oliwa z oliwek, aromat. Przechowywać z dala od światła i ciepła.
- Dodaj do koszyka
-
Oliwa z oliwek o aromacie czarnej trufli (oliwa truflowa) (TARTUFOLIO), Appennino, 250 ml
- 103,29 zł
- Oliwa z oliwek o smaku czarnej trufli. Składniki: oliwa z oliwek, aromat. Przechowywać z dala od światła i ciepła.
- Dodaj do koszyka
-
Oliwa z oliwek o aromacie czarnej trufli (oliwa truflowa) (TARTUFOLIO), Appennino, 60 ml
- 43,04 zł
- Oliwa z oliwek rafinowana smakiem czarnych trufli Périgord szczególnie nadaje się do kuchni francuskiej. Z tym olejem karczochy lub ziemniaki stają się przysmakiem.
- Dodaj do koszyka
-
Oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia o aromacie białej trufli (oliwa truflowa) (TARTUFOLIO), Appennino, 60 ml
- 68,46 zł
- Ta oliwa truflowa opracowana przez Appennino jest wyjątkowa: doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z Emilii-Romanii łączy się ze smakiem trufli Bianchetto - z wyjątkową, absolutną nutą trufli. Niezrównane z daniami ze szparagów. Składniki: oliwa z oliwek z pierwszego…
- Dodaj do koszyka
-
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia o aromacie czarnej trufli (oliwa truflowa), Appennino, 60 ml
- 63,57 zł
- Ta oliwa truflowa opracowana przez Appennino jest wyjątkowa: doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z Emilii-Romanii łączy się ze smakiem trufli zimowych - z wyjątkową, absolutną nutą trufli. Niezrównane z daniami ze szparagów. Składniki: oliwa z oliwek z pierwszego…
- Dodaj do koszyka
-
Krem z karczochów z czarną truflą zimową, Appennino, 80 g
- 70,19 zł
- Karczochy mają cudownie głęboki i kwiatowy aromat i nie mogą zabraknąć na żadnym talerzu antipasti czy tapas. Ten wspaniały krem jest idealny do wypieków i ryb, uszlachetniony czarną truflą zimową. Składniki: 58% karczochów, oliwa z oliwek, 3% czarna trufla zimowa…
- Dodaj do koszyka