Agar Texturas Ferran Adria, 500g

621,84 

Description

Agar jest środkiem żelującym używanym w Japonii od XV wieku. W 1859 roku został wprowadzony do Europy jako typowo chiński środek spożywczy i na początku XX. wieku zaczął być używany w przemyśle spożywczym. Jest źródłem błonnika pokarmowego i może tworzyć żele w bardzo małych proporcjach. Może być używany do tworzenia ciepłych żelatyn.   Charakterystyka: W postaci drobnego proszku Wymieszać na zimno i doprowadzić do wrzenia Żelifikacja następuje szybko Raz zżelowany może wytrzymać temperaturę do 80 ° C (tworzenie ciepłych żelatyn). Pozostaw do odpoczynku dla prawidłowej żelifikacji W kwaśnych substancjach traci część właściwości żelujących.

Additional information

Weight 0,5 kg
Producent

Texturas Ferran Adria

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Agar Texturas Ferran Adria, 500g”