Pałeczki z cukru trzcinowego są szczególnie dobre do słodzenia herbaty. Dostępne w kolorze brązowym lub białym. Cukier trzcinowy uzyskuje się z czystych roztworów cukru poprzez powolną krystalizację. Niezależnie od tego, czy chodzi o herbatę i kawę, likiery owocowe, rum, grog,…
Isomalt® wytwarzany jest z cukru buraczanego. Jego smak jest przyjemnie słodki i naturalny. Isomalt® nie wymaga żadnych dodatków do tworzenia dzieł sztuki cukrowej. Wystarczy go rozpuścić i gotowe. Isomalt® można przetwarzać w niższych temperaturach niż cukier. Figurki cukrowe wykonane z…
Cukier granulowany powstaje w wyniku rafinacji cukru granulowanego. Oferuje ciekawe wizualnie możliwości projektowania małych wypieków lub ciast. Dzięki temu warkocze drożdżowe, ciastka kawowe i herbaciane czy ciasteczka świąteczne mają typowy wygląd. Po zapieczeniu w cieście granulowany cukier nadaje ciastu chrupiący…
Fruktoza jest przemysłowo pozyskiwana z cukru trzcinowego i buraczanego. Podobnie jak glukoza, jest cukrem prostym występującym naturalnie w owocach i miodzie. Fruktoza jest uważana za najsłodszy węglowodan. Jest idealna dla diabetyków, ponieważ może być metabolizowana w organizmie niezależnie od insuliny.…
Cukier Demera pochodzi z wyspy Mauritius u wybrzeży Afryki. Ten słodki przysmak od dawna cieszy się popularnością w Europie, ale przez długi czas był dostępny tylko w USA. Ten brązowy cukier, wytwarzany z trzciny cukrowej, dzięki zawartości melasy oferuje bogaty…
Cukier Kandyzowany jest to brązowy cukier o niewielkich, nieregularnych kryształach, wyglądem przypominających naturalne bursztyny. Jego lekko karmelowy posmak idealnie wzbogaca smak kawy i herbaty. Powoli rozpuszczając się, cukier stopniowo uwalnia swoją słodycz. Tę cechę doceniają szczególnie smakosze kawy, którzy preferują,…
Cukier Kandyzowany jest to brązowy cukier o niewielkich, nieregularnych kryształach, wyglądem przypominających naturalne bursztyny. Jego lekko karmelowy posmak idealnie wzbogaca smak kawy i herbaty. Powoli rozpuszczając się, cukier stopniowo uwalnia swoją słodycz. Tę cechę doceniają szczególnie smakosze kawy, którzy preferują,…
Cukier brzozowy, znany również jako ksylitol, występuje w wielu warzywach i owocach, a także w korze drzew. Jest prawie tak słodki jak zwykły cukier stołowy, ale ma nieco mniej kalorii. Ma również lekko miętowy smak, dlatego często stosuje się go…
Cukier klonowy to nazwa cukru pozyskiwanego z soku klonu cukrowego. Sok jest wydobywany poprzez nawiercanie pni, a następnie odparowywany w celu uzyskania syropu klonowego. Po dalszym odparowaniu cukier krystalizuje. Od lekko granulowanego do pudrowego, ten cukier idealnie nadaje się do…
Pasta Triple Double Vanilla bez drobinek idealnie nadaje się do produkcji lodów oraz do aromatyzowania kremów, polew, nadzień i deserów. Zawiera naturalne i identyczne z naturalnymi aromaty wanilii Bourbon, cukier inwertowany, syrop glukozowy i syrop fruktozowy. Składniki: syrop glukozowy, syrop…
Całe, dojrzałe laski wanilii Bourbon z Madagaskaru są drobno zmielone do tego produktu. Proszek waniliowy idealnie nadaje się do aromatyzowania różnych deserów, ciast, kremów, lodów, a także do doprawiania pikantnych sosów do dań z ryb i owoców morza. Składniki: Mielona…
Całe, dojrzałe laski wanilii są drobno mielone. Idealnie nadają się do aromatyzowania różnych deserów, ciast, kremów, lodów, a także do doprawiania wytrawnych sosów do dań z ryb i owoców morza. Naturalny proszek waniliowy Bourbon. Składniki: 100% laski wanilii Bourbon (Planifolia…
Gotowe ptysie do nadziewania słodkim lub wytrawnym kremem i dodatkami. Możliwości są nieograniczone. Składniki: Całe jajo, mąka pszenna, 33% masła, sól, stabilizator: E420i, substancje spulchniające: E450i, E500ii. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Właściwości: Białko z mleka zwierzęcego. Wartości odżywcze na…
Croustades (z kruchego ciasta) można podawać na zimno lub na ciepło, w wersji wytrawnej. W przypadku nadzienia na ciepło, małe muszelki podgrzewa się w piekarniku lub na patelni i podaje natychmiast po nadzieniu. Z nadzieniem na zimno croustades zachowają chrupkość…
Rurki z ciastek grubości palca. Można je podawać z deserami lub nadziewać kremami i lodami. Pokryte czekoladą w środku i na zewnątrz. Składniki: Kuwertura z 58% kakao (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyny słonecznikowe, emulgator: lecytyny sojowe, wanilia), mąka…
Te tartaletki są wytrawne i idealne do pikantnych nadzień. Z łatwością stworzysz z nimi własne przekąski na imprezę. Składniki: Mąka (PSZENNA, ŻYTNIA, ORKISZ), nieutwardzony tłuszcz palmowy, skrobia PSZENNA, mąka ryżowa, błonnik PSZENNY, cukier, słód JĘCZMIENNY, sól kuchenna, mąka SOJOWA, JAJA,…
Tartaletki przekąskowe są wytrawne i idealne do pikantnych nadzień. Wykorzystaj je, aby łatwo stworzyć własne przekąski na imprezę. Składniki: Mąka (PSZENNA, ŻYTNIA, ORKISZ), nieutwardzony tłuszcz palmowy, skrobia PSZENNA, mąka ryżowa, błonnik PSZENNY, ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY, cukier, sól kuchenna, mąka SOJOWA,…
Tarta HUG Snack o średnicy 5 cm idealnie nadaje się zarówno do dań na ciepło, jak i na zimno. Wypełniona pikantnym nadzieniem, to gwarancja udanego aperitifu lub amuse-bouche. Składniki: Mąka (PSZENNA, ŻYTNIA, ORKISZ), nieutwardzony tłuszcz palmowy, skrobia PSZENNA, cukier, sól…
Tartaletki przekąskowe są wytrawne i idealne do pikantnych nadzień. Wykorzystaj je, aby łatwo stworzyć własne przekąski na imprezę. Składniki: Mąka (PSZENNA, ŻYTNIA, ORKISZ), nieutwardzony tłuszcz palmowy, skrobia PSZENNA, cukier, sól kuchenna, MĄKA SOJOWA, SŁÓD JĘCZMIENNY. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu,…
Mini tartaletki z pomidorami i bazylią idealnie nadają się do wytrawnych nadzień. Z łatwością stwórz z nich własne przekąski na imprezę. Składniki: MĄKA (PSZENNA, ŻYTNIA, ORKISZOWA), nieutwardzony tłuszcz palmowy, SKROBIA PSZENNA, maltodekstryna, 2% proszek pomidorowy, BŁONNIK PSZENNY, MĄKA SOJOWA, 0,6%…
Mini tartaletki z czarnymi oliwkami i rozmarynem idealnie nadają się do wytrawnych nadzień. Z łatwością stworzysz z nimi własne przekąski na imprezę. Mąka (PSZENICA, ŻYTO, ORKISZ), nieutwardzony tłuszcz palmowy, skrobia PSZENNA, maltodekstryna, 4,6% czarnych oliwek, błonnik PSZENNY, mąka SOJOWA, rozmaryn,…
Papilotki dekoracyjne służące do dekoracyjnego prezentowania różnych drobnych smakołyków, takich jak czekoladki, petit fours, ciastka itp. Papilotki mają górną średnicę 55 mm, podstawę 50 mm i wysokość 25 mm.
Tartaletki deserowe z ciasta kruchego nadają się do nadziewania kremami o różnych smakach, a także śmietaną, lodami i puddingami. Składniki: mąka PSZENNA, nieutwardzony tłuszcz palmowy, cukier, serwatka w proszku, emulgator: lecytyna SOJOWA, sól kuchenna, barwnik: beta-karoten. Przechowywać w chłodnym, suchym…