-
Proszek do musu cytrynowego, 500 g
- 131,35 zł
- Składniki: Cukier, syrop glukozowy, całkowicie utwardzony tłuszcz roślinny (z pestek palmowych), skrobia modyfikowana, emulgatory: E471, E472a, E472e, zakwaszacz: 1,5% kwas cytrynowy, 1,5% naturalny aromat, białko mleka, substancje żelujące: E407, E440 standaryzowane z cukrem, barwnik: E101i. Przygotowanie: Wsypać 500 g proszku…
- Dodaj do koszyka
-
Massa Ticino – masa do dekoracji tortów, Tropica, 7 kg
- 745,38 zł
- Skład: cukier, syrop glukozowy, woda, utwardzony tłuszcz roślinny (z pestek palmowych), substancja żelująca: tragakanta, tłuszcz roślinny (słonecznikowy), substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat: wanilina. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w temperaturze od +12°C do +20°C. Sposób przygotowania:…
- Dodaj do koszyka
-
Żel brylantowy, przezroczysty, do stosowania na zimno, 6 kg
- 332,64 zł
- Przezroczysta galaretka do transparentnego lukrowania ciast owocowych i innych owoców. Gotowa do użycia bezpośrednio z opakowania i można ją stosować na zimno – nie podgrzewać! Żel jest stabilny po zamrożeniu i rozmrożeniu, a po nałożeniu nadaje się do krojenia w…
- Dodaj do koszyka
-
Pasta z orzechów laskowych, gładka, 88% orzechów, Dreidoppel, 222, 3 kg
- 759,15 zł
- 88% pasty z orzechów laskowych, całkowicie utwardzony tłuszcz roślinny (palmowy). Dawkowanie: ok. 40 g na 1 kg produktu. Przechowywać w chłodnym miejscu. Wartości odżywcze na 100 g Energia 2883 kJ/699 kcal Tłuszcz 67 g w tym kwasy nasycone 12 g…
- Dodaj do koszyka
-
Mleko pełne w proszku – min. 26% tłuszczu, 1 kg
- 92,40 zł
- Mleko pełne w proszku, suszone, do produkcji wyrobów cukierniczych i piekarniczych. Składniki: MLEKO PEŁNE. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Chronić przed silnymi zapachami. Właściwości: Białko z mleka zwierzęcego. Wartości odżywcze na 100 g Energia 2074 kJ/496…
- Dodaj do koszyka
-
Witamina C – kwas askorbinowy, E 300, 1 kg
- 321,03 zł
- Tę syntetycznie wytwarzaną witaminę dodaje się do żywności w celu zwiększenia zdolności zatrzymywania gazów, a tym samym objętości ciasta chlebowego, wydłużenia terminu przydatności napojów i zapobiegania brązowieniu owoców. Składniki: Kwas askorbinowy. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od światła…
- Dodaj do koszyka
-
Trial gin – stabilizator do lodów, Dreidoppel, nr 531, 1,5 kg
- 373,92 zł
- Zagęszczacz do lodów zawiera głównie substancje roślinne, które mają dobre właściwości wiążące. Ten zagęszczacz do lodów jest bezsmakowy i uważany za niezawodny stabilizator do wszystkich rodzajów lodów. 4 g: 1 litr mieszanki lodowej. Skład: Zagęszczacze: guma guar, dekstroza. Dawkowanie: 4…
- Dodaj do koszyka
-
Tant pour Tant – Mąka migdałowa (proszek) z cukrem pudrem, 50/50, Pariani, 1 kg
- 115,62 zł
- Tant pour tant (po francusku pół na pół) to mieszanka składająca się z równych części drobnego cukru i proszku migdałowego. Ma szerokie zastosowanie, na przykład tradycyjnie używano go do wyrobu delikatnych makaroników. Składniki: 50% mąka migdałowa, 50% cukier puder (97%…
- Dodaj do koszyka
-
Stabifix F – utrwalacz do ubitej śmietany, konsystencja płynna, 1 l
- 129,15 zł
- Stabifix to płynny stabilizator kremu, którego na 1 litr kremu potrzeba od 10 do maks. 70 g. Skład: syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, woda, difosforan disodowy E450, fosforan trisodowy E339. Dawkowanie: ok. 10 g na 1000 ml. Wartości odżywcze…
- Dodaj do koszyka
-
Lecytyna sojowa w proszku, emulgator, E 322, Louis Francois, 1 kg
- 320,76 zł
- Lecytyny to substancje tłuszczopodobne występujące jako substancje towarzyszące wielu komórkom roślinnym i zwierzęcym. Zawierają niezbędne składniki odżywcze, których organizm ludzki nie jest w stanie sam wytworzyć. Lecytyny, takie jak lecytyna sojowa pochodząca z soi, są stosowane jako emulgatory i są…
- Dodaj do koszyka
-
Masa makowa, z miodem i cukrem, 1,25 kg
- 100,34 zł
- Gotowa do użycia pasta do wszelkiego rodzaju wypieków. Do wypieku wypieków z nadzieniem makowym. Składniki: Syrop glukozowy, 29% maku niebieskiego, woda, cukier, miód, skrobia modyfikowana, naturalny aromat waniliowy. Masę makową można spożyć bezpośrednio. Wyłącznie do celów komercyjnych. Przechowywać w chłodnym,…
- Dodaj do koszyka
-
Lait d’Amandes – Syrop z Ekstraktu Migdałowego, 2 l
- 495,69 zł
- W tym przepisie migdały miesza się z wodą, podgrzewa i mieli, stale mieszając, aż do uzyskania gładkiej pasty. Mieszaninę pozostawia się na noc i miesza ponownie następnego dnia. Po odcedzeniu, mieszankę konserwuje się cukrem. To idealny składnik puddingów, koktajli, ciast…
- Dodaj do koszyka
-
Ekstrakt słodowy w proszku, 1 kg
- 113,16 zł
- Ekstrakt słodowy jest lekko słodki i nadaje wypiekom, bułkom i chlebowi typowy słodowy aromat. Nadaje kolor, wzmacnia smak i poprawia zarumienienie skórki. 1 kg proszku ekstraktu słodowego = 1,60 kg słodu. Składniki: ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY. Dawkowanie: Chleb: 0,5-2% w produktach…
- Dodaj do koszyka
-
Chude mleko w proszku, maks. 1,5% tłuszczu, 1 kg
- 86,10 zł
- Mleko w proszku, czyli mleko w proszku, to mleko w proszku niemal bezwodne. Jest stosowane w postaci produktu konserwowego do produkcji takich produktów jak sery i jogurty, a także w wyrobach cukierniczych i piekarniczych. Odtłuszczone mleko w proszku suszone rozpyłowo,…
- Dodaj do koszyka
-
Karuthin E – Syrop sorbitolowy, 60% sorbitu, konstystencja płynna, zawiera Karion F, środek konserwujący, 500 g
- 169,70 zł
- Karuthin E to substytut cukru stosowany do konserwowania marcepana. Produkt przeznaczony wyłącznie do użytku komercyjnego, a nie do sprzedaży detalicznej. Zawiera 70% sorbitolu (E-420). U diabetyków może wystąpić nieznaczny wzrost poziomu cukru we krwi. Zapobiega on rekrystalizacji cukru, na przykład…
- Dodaj do koszyka
-
Skórka cytrynowa w formie paseczków, kandyzowana, 2 kg
- 463,71 zł
- Kandyzowane paski skórki cytryny, w cukrze. Składniki: 57% cytryny, cukier, syrop glukozowy. Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze od +6°C do +8°C. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1414 kJ/333 kcal Tłuszcz 0,6 g w tym kwasy nasycone 0 g…
- Dodaj do koszyka
-
Skórka cytrynowa pokrojona w kosteczki, 6 x 6 mm, kandyzowana, 2,5 kg
- 260,76 zł
- Kandyzowane kostki cytrynowe. Składniki: Cytryny, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy. Przechowywać w lodówce w temperaturze od +6°C do +8°C. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1414 kJ/333 kcal Tłuszcz 0,6 g w tym kwasy nasycone 0 g Węglowodany 81 g w tym…
- Dodaj do koszyka
-
Skórka pomarańczowa – ćwiartki kandyzowane, 2,5 kg
- 488,31 zł
- Corsiglia Facor to gwarancja wysokiej jakości kandyzowanych owoców. Autentyczny smak i kolor są najważniejsze. W przeciwieństwie do większości innych produktów, produkt nie jest przesadnie słodki i ma półmiękką konsystencję. Kandyzowana skórka pomarańczowa jest wytwarzana z bogatej w olej skórki gorzkich…
- Dodaj do koszyka
-
Skórka pomarańczowa pokrojona w kosteczkę, 6 x 6 mm, kandyzowana 2,5 kg
- 247,23 zł
- Corsiglia Facor to gwarancja wysokiej jakości kandyzowanych owoców. Autentyczny smak i kolor są najważniejsze. W przeciwieństwie do większości innych produktów, ten produkt nie jest przesadnie słodki i ma półmiękką konsystencję. Kandyzowana skórka pomarańczowa jest wytwarzana z bogatej w olej skórki…
- Dodaj do koszyka
-
Prawdziwe płatki fiołka, niebiesko-fioletowe, kandyzowane, ok. 2cm, jadalne, Candiflor, 1 kg
- 881,91 zł
- Składniki: Cukier, substancja glazurująca: guma arabska, 1% naturalnych kwiatów, aromat, barwniki: E120 i E132. Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1676 kJ/394 kcal Tłuszcz < 0,3 g w tym kwasy nasycone < 0,1…
- Dodaj do koszyka
-
Ziarna mokki z gorzkiej czekolady, 1 kg
- 334,56 zł
- Składniki: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, pasta mokka 1,99% (kawa, naturalny aromat, tłuszcz kakaowy), naturalny aromat waniliowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa E322, substancja glazurująca: szelak E904, guma arabska E414. Przechowywać w chłodzie. Właściwości: białko mleka zwierzęcego. Wartości odżywcze na 100 g…
- Dodaj do koszyka
-
Sześciokątny dozownik z pyłkiem z prawdziwego srebra jadalnego, E 175, pudełko, 200 m g
- 185,73 zł
- Składniki: Barwnik spożywczy E174. Nadaje się do spożycia przez ludzi. Właściwości: Informacje żywieniowe nie są wymagane.
- Dodaj do koszyka
-
Sześciokątny dozownik z pyłkiem z prawdziwego złota jadalnego, 22 karatowe, E 175, pudełko, 100 m g
- 193,84 zł
- Jadalne złoto, E175. Skład i nazwa chemiczna: Min. 90% złota (Au), reszta: srebro (Ag) (maks. 7%) i miedź (Cu) (maks. 4%). Nadaje się do spożycia. Nieodpowiednie dla dzieci w wieku 0-3 lat. Przechowywać w suchym miejscu. Właściwości: Informacje żywieniowe nie…
- Dodaj do koszyka
-
Gold Gourmet – pyłek z prawdziwego złota, drobny, złoto 22 karatowe, E 175, 1 g
- 1677,72 zł
- Prawdziwe 22-karatowe złoto płatkowe. Składniki: Barwnik spożywczy E175. Nadaje się do spożycia przez ludzi. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Właściwości: Informacje żywieniowe nie są wymagane.
- Dodaj do koszyka
-
Gold Gourmet – zestaw startowy zawierający 6 złotych płatów + 1 dozownik + 1 pędzelek do złocenia, zestaw
- 582,32 zł
- Płatki złota upiększają wszystkie rodzaje potraw i napojów. Zestaw zawiera specjalny pędzelek, pięć arkuszy 22-karatowego złota (65 x 65 mm) oraz złoty shaker zawierający 100 mg czystego złota w proszku. Złoto jest bezpieczne dla żywności! Prawdziwe złoto płatkowe, 22 karaty,…
- Dodaj do koszyka
-
Jadalne złoto w rolce do przyozdabiania potraw, 22 karatowe, szer. 3 mm, dł.21m, E 175, szt.
- 365,75 zł
- Składniki: Barwnik spożywczy E175. Właściwości: Informacje żywieniowe nie są wymagane.
- Dodaj do koszyka
-
Zeszycik z kartkami ze złota jadalnego, 80 x 80 mm, E 175, 25 kartek, 1 szt
- 569,49 zł
- Prawdziwe złoto płatkowe, 22 karaty. Barwnik spożywczy E175. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Właściwości: Informacje żywieniowe nie są wymagane.
- Dodaj do koszyka
-
Nugat orzechowy, jasny, 2,5 kg
- 539,97 zł
- Pasta nugatowa powstaje z obranych, uprażonych i drobno zmielonych orzechów laskowych, z dodatkiem kakao i cukru. Po rozpuszczeniu idealnie nadaje się do nadziewania pralin, cukierków i ciast, a także do aromatyzowania kremu maślanego. Ma zrównoważony smak orzechów laskowych i czekolady.…
- Dodaj do koszyka
-
Nugat orzechowy, ciemny, 2,5 kg
- 440,34 zł
- Pasta nugatowa powstaje z obranych, uprażonych i drobno zmielonych orzechów laskowych, z dodatkiem kakao i cukru. Po rozpuszczeniu idealnie nadaje się do nadziewania pralin, cukierków i ciast, a także do aromatyzowania kremu maślanego. Ma zrównoważony smak orzechów laskowych i czekolady.…
- Dodaj do koszyka
-
Nugat francuski, jasnobrązowy, grubo siekany, 2-4 mm, z Montelimar, 1 kg
- 147,42 zł
- Składniki: 30% prażone i blanszowane migdały, cukier, syrop glukozowy, miód, masło kakaowe, białka jaj, papier opłatkowy (skrobia ziemniaczana, woda, olej słonecznikowy), naturalny aromat waniliowy. Wszystkie rodzaje orzechów są przetwarzane w naszym zakładzie. Przechowywać w chłodnym (maks. +25°C) i suchym miejscu.…
- Dodaj do koszyka
-
Tortenguss Doppel gel – bezbarwnagalaretka do owoców, Dreidoppel, nr 303, 1 kg
- 632,22 zł
- Doppelgel A to trwały środek żelujący o neutralnym smaku. Sposób użycia: Dodać 20 g Doppelgelu do 1 litra wody lub soku owocowego i 250-300 g cukru. Wymieszać żel z cukrem, dodać do płynu i krótko zagotować. Następnie natychmiast rozprowadzić na…
- Dodaj do koszyka
-
Quelli, Zagęszczacz do napojów, Döhler, 5 kg
- 333,64 zł
- Zagęszczacz Quelli Cold Juice to idealny środek wiążący do zagęszczania nadzień owocowych. Jest bezsmakowy, odporny na rozcięcie, pieczenie i mrożenie oraz wysoce przezroczysty. Nowa jakość! Bezpieczne stosowanie bez grudek. Podstawowy przepis: 100-120 g Quelli, 200 g cukru i 1 litr…
- Dodaj do koszyka
-
Quelli, Zagęszczacz do napojów, Döhler, 500 g
- 38,45 zł
- Zagęszczacz Quelli Cold Juice to idealny środek wiążący do zagęszczania nadzień owocowych. Jest bezsmakowy, odporny na rozcięcie, pieczenie i mrożenie oraz wysoce przezroczysty. Nowa jakość! Bezpieczne stosowanie bez grudek. Podstawowy przepis: 100-120 g Quelli, 200 g cukru i 1 litr…
- Dodaj do koszyka