-
Proszek żelujący Agar-Agar, 25 g
- 16,45 zł
- Nazwa agar-agar pochodzi z języka malajskiego i oznacza „żelujące jedzenie z alg”. Jest to środek żelujący podobny do żelatyny, ale o większej sile żelowania i wyłącznie pochodzenia roślinnego. Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów, pochodzących z azjatyckich wybrzeży Pacyfiku. Dawkowanie: Jedna…
- Dodaj do koszyka
-
Triquell Kaltsaftbinder – środek zagęszczający i wiążący do mas owocowych, 1 kg
- 99,63 zł
- Zagęszczacz do soków owocowych Triquell Cold Juice to idealny środek wiążący do zagęszczania nadzień owocowych. Jest bezsmakowy, odporny na pieczenie i mrożenie oraz wysoce przezroczysty. Nowa jakość! Bezpieczne stosowanie bez grudek. Podstawowy przepis: 100-150 g Triquell, 300 g cukru i…
- Dodaj do koszyka
-
Super Neutrose, zagęszczacz i środek żelujący, 1 kg
- 368,08 zł
- Zagęszczacz lub substancja żelująca w postaci proszku. Zapobiega krystalizacji i zapewnia kremową konsystencję lodów i sorbetów. Można go stosować do wypieków, wyrobów cukierniczych, majonezów i sosów sałatkowych. Dodaje Twoim produktom smaku, a także zapewnia optymalną jakość i trwałość. Wymieszaj proszek…
- Dodaj do koszyka
-
Pectine Jaune – środek żelujący do past owocowych i do mas nadzieniowych, 1 kg
- 366,12 zł
- Pektyna żółta/żółta to mieszanka pektyn roślinnych do past owocowych i nadzień do ciast, którą można stosować z miąższem owocowym lub bez. Składniki należy połączyć z Pektyną żółtą i wmieszać do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko…
- Dodaj do koszyka
-
Żelatyna w proszku, biała, 160 stopni Blooma, 1 kg
- 128,52 zł
- Na 1 litr płynu potrzeba około 45–55 g proszku (10 g = 1 czubata łyżka stołowa). Wymieszaj proszek z połową zimnego płynu i odstaw na 10 minut, aby napęczniał. Pozostały płyn zagotuj i wmieszaj do napęczniałej żelatyny. Idealny do: -…
- Dodaj do koszyka
-
Pectin Extra Slow, Louis Francois, 1 kg
- 473,22 zł
- Środek żelujący. Składniki: Substancje żelujące: E440, sacharoza. Orientacyjne dawkowanie: 0,3% do 0,6%. Chronić przed wilgocią i ciepłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
- Dodaj do koszyka
-
Tortenguss Doppel gel – bezbarwnagalaretka do owoców, Dreidoppel, nr 303, 1 kg
- 632,22 zł
- Doppelgel A to trwały środek żelujący o neutralnym smaku. Sposób użycia: Dodać 20 g Doppelgelu do 1 litra wody lub soku owocowego i 250-300 g cukru. Wymieszać żel z cukrem, dodać do płynu i krótko zagotować. Następnie natychmiast rozprowadzić na…
- Dodaj do koszyka
-
Quelli, Zagęszczacz do napojów, Döhler, 5 kg
- 333,64 zł
- Zagęszczacz Quelli Cold Juice to idealny środek wiążący do zagęszczania nadzień owocowych. Jest bezsmakowy, odporny na rozcięcie, pieczenie i mrożenie oraz wysoce przezroczysty. Nowa jakość! Bezpieczne stosowanie bez grudek. Podstawowy przepis: 100-120 g Quelli, 200 g cukru i 1 litr…
- Dodaj do koszyka
-
Quelli, Zagęszczacz do napojów, Döhler, 500 g
- 38,45 zł
- Zagęszczacz Quelli Cold Juice to idealny środek wiążący do zagęszczania nadzień owocowych. Jest bezsmakowy, odporny na rozcięcie, pieczenie i mrożenie oraz wysoce przezroczysty. Nowa jakość! Bezpieczne stosowanie bez grudek. Podstawowy przepis: 100-120 g Quelli, 200 g cukru i 1 litr…
- Dodaj do koszyka
-
Pektyna amidowana (AMID AF 010), do produktów o wysokim PH i niskiej zawartości cukru, 1 kg
- 376,38 zł
- Pektyna Amid AF 010 to pektyna o niskiej zawartości metylu, stosowana powszechnie w produkcji kremów owocowych. Pomimo niskiej zawartości cukru, zapewnia stabilną zdolność żelowania, gwarantując tym samym wysokie bezpieczeństwo produktu. Pektyna Amid AF 010 może być stosowana w zakresie pH…
- Dodaj do koszyka
-
Pectine RS 150 – środek żelujący do dżemów i konfitur, 1 kg
- 409,59 zł
- Pektyna RS 150 – Rapid-Set to pektyna roślinna do utwardzania dżemów i marmolad. Składniki należy połączyć z pektyną RS 150 (maks. 5 g/1 kg) i wmieszać do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko rozpuszcza się w…
- Dodaj do koszyka
-
Pectine NH – środek żelujący do polew z rozdrobnionymi owocami, 1 kg
- 462,24 zł
- Pektyna NH – Nappage to mieszanka pektyn roślinnych o uniwersalnym zastosowaniu, szczególnie odpowiednia do żelowanych polew i nadzień z miąższem/purée owocowym. Połącz składniki z Pektyną NH i wmieszaj do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna rozpuszcza się…
- Dodaj do koszyka
-
Pectagel Rose – środek żelujący i zagęszczający do lodów i sorbetów, 1 kg
- 608,04 zł
- Pectagel Rose to mieszanka pektyn pochodzenia roślinnego. Służy jako środek żelujący i zagęszczający, specjalnie do lodów i sorbetów, zapewniając wyjątkowo kremową konsystencję. Połącz składniki z Pectagel Rose i wmieszaj do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko…
- Dodaj do koszyka
-
Galaretka bezbarwna „Miroir/ Lady Fruit”, 5 kg
- 405,00 zł
- Gotowy do użycia, bezzapachowy żel do tworzenia luster na tortach kremowych. Odmierz potrzebną ilość neutralnego żelu LF Miroir. W razie potrzeby można zmienić kolor lub smak. Dokładnie wymieszaj przed użyciem. Pozostaw na co najmniej 15 minut przed pokrojeniem. Składniki: Woda,…
- Dodaj do koszyka
-
Proszek żelujący Instant Jelly, 2 x 2,5 kg
- 1064,88 zł
- Galaretka instant w proszku to stabilny w kwasach, instant żelujący środek, który umożliwia uzyskanie gładkich, przezroczystych i łatwych do krojenia galaretek do wszelkiego rodzaju ciast owocowych. Proszek składa się z cukru, skrobi i zagęszczaczy. Wymieszaj 50 g galaretki instant i…
- Dodaj do koszyka
-
Proszek żelujący Instant Jelly, 2,5 kg
- 586,44 zł
- Galaretka instant w proszku to stabilny w kwasach, instant żelujący środek, który umożliwia uzyskanie gładkich, przezroczystych i łatwych do krojenia galaretek do wszelkiego rodzaju ciast owocowych. Proszek składa się z cukru, skrobi i zagęszczaczy. Wymieszaj 50 g galaretki instant i…
- Dodaj do koszyka
-
Guma arabska w proszku, jako środek żelujący i obróbki powierzchni, 1 kg
- 349,82 zł
- Guma arabska jest pozyskiwana z soku akacji afrykańskiej. Ten naturalny dodatek jest stosowany głównie jako zagęstnik i stabilizator. W cukiernictwie zapobiega krystalizacji cukru, w lodach może kontrolować niepożądane tworzenie się dużych kryształów, a w mieszankach tłuszczowo-wodnych stabilizuje emulsję. Guma arabska…
- Dodaj do koszyka
-
Effekt-Gelierguß – środek żelujący, Böhringer, nr 943242, 1 kg
- 335,77 zł
- Żelujący środek w proszku do klasycznych galaretek. Wysoki połysk, wyjątkowo odporny na kwasy owocowe i bardzo ekonomiczny. Sposób użycia: 20 g żelującego środka, ok. 200 g cukru, 1 litr wody. Składniki: Substancje zagęszczające: karagen i mączka chleba świętojańskiego, dekstroza, regulatory…
- Dodaj do koszyka
-
Żelatyna w listkach – srebrna, ok. 420 listków (160 stopni Blooma), 1 kg
- 228,50 zł
- Żelatyna jest bezbarwna, bezwonna i bezsmakowa, wytwarzana jest ze skórek wieprzowych. Jej siła wiązania mierzona jest w bloom. Srebrna (160 bloom, Art. 10258): do kremów, musów, terriny i galaretek smakowych. Złota (210 bloom, Art. 10257): jak srebrne i klarowne galaretki…
- Dodaj do koszyka
-
Żelatyna w listkach – złota, ok. 500 listków (210 stopni Blooma), 1 kg
- 243,00 zł
- Żelatyna jest bezbarwna, bezwonna i bezsmakowa, wytwarzana jest ze skórek wieprzowych. Jej siła wiązania mierzona jest w bloom. Srebrna (160 bloom, Art. 10258): do kremów, musów, terriny i galaretek smakowych. Złota (210 bloom, Art. 10257): jak srebrne i klarowne galaretki…
- Dodaj do koszyka
-
Żelatyna wieprzowa (300 stopni Blooma), 1 kg
- 195,48 zł
- Żelatyna nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju galaretek mięsnych, kotletów galaretowych, golonki wieprzowej w galarecie, peklowanej wołowiny, galaretki konserwowej, szynki gotowanej, dań w puszkach itp. Nadaje się również do wszelkiego rodzaju galaretek rybnych, węgorza, kraba i śledzia w galarecie. Desery…
- Dodaj do koszyka






















