Pektyna owocowa NH czyli naturalny środek żelujący 500g
260,28 zł
Pektyna jabłkowa nadaje się jako naturalny środek żelujący do produkcji klasycznych galaretek, dżemów i marmolad owocowych
z przecierów owocowych, soków owocowych, kawałków i mieszanek owocowych oraz cukru i kwasu cytrynowego.
Przykładowe dawkowanie: Wymieszaj 20 g pektyny, 1 kg owoców i wybraną ilość cukru. Dodać 5 g kwasu cytrynowego i podgrzać
do 105°C, w razie potrzeby butelkować i pozostawić do ostygnięcia. Aby uzyskać bardziej miękką konsystencję wystarczy 10 g
pektyny.
Zagęszczacz: amidowana pektyna E440ii, stabilizator: difosforan disodowy E450i, dekstroza, przeciwutleniacz: fosforan
trójwapniowy E341iii. Dawkowanie: 20g/kg. Przechowywać w miejscu chłodnym, chronionym przed światłem i suchym.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.