Pektyna owocowa NH czyli naturalny środek żelujący 500g

260,28 

  • Pektyna jabłkowa nadaje się jako naturalny środek żelujący do produkcji klasycznych galaretek, dżemów i marmolad owocowych
    z przecierów owocowych, soków owocowych, kawałków i mieszanek owocowych oraz cukru i kwasu cytrynowego.
    Przykładowe dawkowanie: Wymieszaj 20 g pektyny, 1 kg owoców i wybraną ilość cukru. Dodać 5 g kwasu cytrynowego i podgrzać
    do 105°C, w razie potrzeby butelkować i pozostawić do ostygnięcia. Aby uzyskać bardziej miękką konsystencję wystarczy 10 g
    pektyny.
  • Zagęszczacz: amidowana pektyna E440ii, stabilizator: difosforan disodowy E450i, dekstroza, przeciwutleniacz: fosforan
    trójwapniowy E341iii. Dawkowanie: 20g/kg. Przechowywać w miejscu chłodnym, chronionym przed światłem i suchym.
  • Wartości odżywcze w 100g
  • Wartość kaloryczna 670 kJ/160 kcal
  • Tłuszcz 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
  • Węglowodany 12g w tym cukier 12 g
  • Białko 2 g
  • Sól 19,5 g
 
 
-+
SKU: 33027 Kategoria: Tag

Informacje dodatkowe

Waga 0,5 kg
Producent

Sosa