Trehaloza to disacharyd pozyskiwany ze skrobi roślinnej. Ma niższą słodkość (około 45%) niż zwykły cukier stołowy. W porównaniu z innymi cukrami, trehaloza jest stabilna chemicznie, termicznie i kwasowo. Trehaloza chroni komórki przed uszkodzeniami powodowanymi przez kryształki lodu podczas zamrażania i…
Te neutralne w smaku rożki waflowe wyglądają na ręcznie robione i mają chrupiącą konsystencję. Idealne do przekąsek, które można jeść palcami. W zestawie znajduje się mini pojemnik na rożki, mieszczący łącznie 35 rożków. Wymiary: 2,5 cm x 7,5 cm. Materiał:…
Cukier inwertowany trimolinowy idealnie nadaje się do produkcji lodów. Lody są wyjątkowo kremowe. Cukier inwertowany to syrop wytwarzany z sacharozy, która pod wpływem enzymu inwertazy (kwasu) staje się mieszaniną równych części glukozy i fruktozy. Cukier inwertowany to bardziej wyrafinowana nazwa…
Te neutralne w smaku rożki waflowe wyglądają na ręcznie robione i mają chrupiącą konsystencję. Idealne do przekąsek, które można jeść palcami. W zestawie znajduje się mini pojemnik na rożki, mieszczący łącznie 32 rożki. Materiał: Twarda tektura/złota folia. Wszystkie produkty z…
Te neutralne w smaku rożki waflowe wyglądają na ręcznie robione i mają chrupiącą konsystencję. Idealne do przekąsek, które można jeść palcami. W zestawie znajduje się mini pojemnik na rożki, mieszczący łącznie 32 rożki. Materiał: Twarda tektura/złota folia. Wszystkie produkty z…
Koper włoski rośnie dziko w pobliżu wybrzeży Kalifornii. Jako silnie aromatyczna roślina przyprawowa o żółtych kwiatach i brązowych liściach, od dawna jest znany w gastronomii. Jego charakterystycznie pachnące baldachy są zbierane ręcznie i suszone. Staranne sortowanie pozwala na ekstrakcję intensywnie…
Składniki: Syrop glukozowo-fruktozowy, woda, kwas cytrynowy, aromat, koncentraty barwiące z krokosza barwierskiego i cytryny, karmelizowany syrop cukrowy, barwnik E133. Dawkowanie: 1:4. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Wartości odżywcze na 100 ml Energia 1303 kJ/307 kcal Tłuszcz 0 g w tym…
Dekstroza (cukier gronowy), podobnie jak wszystkie cukry, jest węglowodanem i uważana jest za najważniejsze źródło energii dla organizmu. Dekstroza nadaje się również do słodzenia napojów i deserów, a także do wyrobu słodyczy. Monohydrat dekstrozy (glukoza). Składniki: Monohydrat dekstrozy. Przechowywać w…
Całe, dojrzałe laski wanilii są drobno mielone. Idealnie nadają się do aromatyzowania różnych deserów, ciast, kremów, lodów, a także do doprawiania wytrawnych sosów do dań z ryb i owoców morza. Składniki: Wanilia Bourbon. Właściwości: Certyfikat Halal, Certyfikat Koszerności. Informacje żywieniowe…
Te rożki waflowe o neutralnym smaku wyglądają na ręcznie robione i mają chrupiący kęs. Idealne do Twoich dań typu „finger food”. Obejmuje to mini uchwyt na rożki waflowe jako stojak na łącznie 32 rożki. Materiał: Twardy karton/złota folia. Wszystkie produkty…
Składniki: cukier rafinowany. Soczyste owoce układaj warstwami z cukrem w słoikach. Twarde (słabe) owoce gotuj w roztworze cukru. W tym celu zagotuj cukier w wodzie i zalej ułożone warstwami owoce w słoikach, aż będą przykryte. Bardzo twarde owoce: postępuj jak…
Syrop z granatu nie tylko dodaje owocowego smaku i koloru Twojej Tequili Sunrise, ale syrop wytwarzany z tego owocu, cenionego od tysięcy lat, jest również kulinarnym rarytasem zarówno w daniach wytrawnych, jak i słodkich. Użyj go do dopracowania dań z…
Składniki: nagietek, bławatek, czerwona róża, lawenda, jaśmin. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Cukier Vergeoise wytwarzany jest z buraków cukrowych i aromatyzowany karmelem. Idealnie nadaje się do ciast, flanów i naleśników. Doskonale nadaje się również do wszelkich produktów mlecznych. Cukier jest bardzo drobny i lekko wilgotny. Składniki: Cukier, syrop z cukru inwertowanego, substancja…
Potas/węglan potasu to środek spulchniający, którego zawartość dwutlenku węgla rozluźnia kwaśne lub kwasotwórcze ciasta (potaż działa tylko w połączeniu z kwasem), powodując ich pęcznienie, a nie rozszerzanie się podczas pieczenia. Biały potaż miesza się z niewielką ilością wody, podobnie jak…
Te neutralne w smaku rożki waflowe wyglądają na ręcznie robione i mają chrupiącą konsystencję. Idealne do przekąsek, które można jeść palcami. W zestawie znajduje się mini pojemnik na rożki, mieszczący łącznie 35 rożków. Materiał: Twarda tektura/złota folia. Składniki: mąka pszenna…
Isomalt® wytwarzany jest z cukru buraczanego. Jego smak jest przyjemnie słodki i naturalny. Isomalt® nie wymaga żadnych dodatków do tworzenia dzieł sztuki cukrowej. Wystarczy go rozpuścić i gotowe. Isomalt® można przetwarzać w niższych temperaturach niż cukier. Figurki cukrowe wykonane z…
Nazwa agar-agar pochodzi z języka malajskiego i oznacza „żelujące jedzenie z alg”. Jest to środek żelujący podobny do żelatyny, ale o większej sile żelowania i wyłącznie pochodzenia roślinnego. Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów, pochodzących z azjatyckich wybrzeży Pacyfiku. Dawkowanie: Jedna…
Mini foremki z ciasta francuskiego są gotowe do użycia i można je nadziewać na wiele sposobów. Idealnie sprawdzą się jako przystawka, deser lub po prostu pyszna przekąska! Składniki: mąka PSZENNA, nieutwardzony tłuszcz/olej roślinny (palmowy, rzepakowy), sól kuchenna, białko grochu. Przechowywać…
Winian potasu (kamień winny) jest stosowany w gospodarstwach domowych jako proszek do pieczenia; powolne uwalnianie kwasu rozluźnia ciasto i powoduje powstawanie porów. Uważa się, że wzmacnia smak owoców. Hamuje rozwój bakterii. Zastosowanie: Do wszystkich produktów zawierających owoce (galaretki, konfitury, owoce…
Zagęszczacz do soków owocowych Triquell Cold Juice to idealny środek wiążący do zagęszczania nadzień owocowych. Jest bezsmakowy, odporny na pieczenie i mrożenie oraz wysoce przezroczysty. Nowa jakość! Bezpieczne stosowanie bez grudek. Podstawowy przepis: 100-150 g Triquell, 300 g cukru i…
Składniki: Kwiaty hibiskusa (Hibisci flor. powder). Przed spożyciem należy je podgrzać. Przechowywać w chłodnym (maksymalnie +25°C), suchym miejscu, z dala od światła. Właściwości: Informacje żywieniowe nie są wymagane. Zawiera śladowe ilości zbóż zawierających gluten , jaj ,orzeszków ziemnych , orzechów…
Te rożki waflowe o neutralnym smaku wyglądają na ręcznie robione i mają chrupiący kęs. Idealne do Twoich dań typu „finger food”. Obejmuje to mini uchwyt na rożki waflowe jako stojak na łącznie 32 rożki. Materiał: Twardy karton/złota folia Wszystkie produkty…
Te krople izomaltu pozwalają łatwo stworzyć trwałe dekoracje z cukru, bez konieczności gotowania cukru i konieczności używania niezbędnego sprzętu, takiego jak marmurowa płyta, termometr do cukru, miedziany garnek i lakier spożywczy. Wystarczy rozpuścić krople izomaltu w kuchence mikrofalowej lub na…
Ten naturalny aromat najwyższej jakości wanilii Bourbon idealnie nadaje się do wyrobów cukierniczych i ciastkarskich. Koncentrat w proszku składa się z mielonych lasek wanilii Bourbon i glukozy. Nadaje delikatny, waniliowy smak ciastom i ciastkom. Aromat z ekstraktem z laski wanilii…
Całe, dojrzałe laski wanilii Bourbon z Madagaskaru są drobno zmielone do tego produktu. Proszek waniliowy idealnie nadaje się do aromatyzowania różnych deserów, ciast, kremów, lodów, a także do doprawiania pikantnych sosów do dań z ryb i owoców morza. Składniki: Wanilia…
Cudowne, perfekcyjnie wykonane mini rożki, oblane wyśmienitą gorzką czekoladą i kruche. Idealne do napełniania deserówlub przygotowania do cateringu, ponieważ nie miękną tak szybko. Rożki z mąki pszennej z czekoladą i kruche. Składniki: cukier, tłuszcz roślinny (kokosowy, palmowy), mąka pszenna i…
Wyczuwalny jest wyraźny aromat klonu, karmelu i brązowy cukier. Największa ilość czystego syropu klonowego sprzedawanego w danym gatunku to Dark Robust, dlatego często uważa się go za produkt „masowy”. Czasami odczuwa się lekkiepieczenie w gardle w porównaniu z syropem klonowym…
Składniki: syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, pasta migdałowa, 5% pasta pistacjowa, pasta z orzechów laskowych, koncentrat marchwiowy, koncentrat spiruliny, naturalny aromat. Produkt może być stosowany jako składnik aromatyzujący do wypieków, deserów i lodów. Należy przestrzegać przepisów prawnych. Wyłącznie do…
Odwodniony syrop glukozowy D.E. 40. Składniki: Odwodniony syrop glukozowy. Dawkowanie: 4-10% masy całkowitej. Przechowywać w szczelnym pojemniku, z dala od wilgoci, bezpośredniego światła słonecznego i ciepła. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1615 kJ/380 kcal Tłuszcz 0 g w tym…
Oferujemy piękną wanilię Bourbon (Vanilla planifolia) z Papui-Nowej Gwinei. Delektuj się delikatnym aromatem tej laski wanilii o długości około 15-17 cm. Ma intensywny, harmonijny i bardzo zrównoważony smak – idealny dodatek do deserów i wszelkiego rodzaju owoców morza. Laski wanilii…