-
Trehaloza – cukier mało słodki, szerokie zastosowanie np. do smażenia na słodkiej wodzie, 1 kg
- 100,86 zł
- Trehaloza to disacharyd pozyskiwany ze skrobi roślinnej. Ma niższą słodkość (około 45%) niż zwykły cukier stołowy. W porównaniu z innymi cukrami, trehaloza jest stabilna chemicznie, termicznie i kwasowo. Trehaloza chroni komórki przed uszkodzeniami powodowanymi przez kryształki lodu podczas zamrażania i…
- Dodaj do koszyka
-
Trimoline – cukier inwertowany, do lodów i mas czekoladowych Ganache,7 kg
- 201,33 zł
- Cukier inwertowany trimolinowy idealnie nadaje się do produkcji lodów. Lody są wyjątkowo kremowe. Cukier inwertowany to syrop wytwarzany z sacharozy, która pod wpływem enzymu inwertazy (kwasu) staje się mieszaniną równych części glukozy i fruktozy. Cukier inwertowany to bardziej wyrafinowana nazwa…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier Vergeoise, brązowy, aromatyzowany karmelem, 500 g
- 20,36 zł
- Cukier Vergeoise wytwarzany jest z buraków cukrowych i aromatyzowany karmelem. Idealnie nadaje się do ciast, flanów i naleśników. Doskonale nadaje się również do wszelkich produktów mlecznych. Cukier jest bardzo drobny i lekko wilgotny. Składniki: Cukier, syrop z cukru inwertowanego, substancja…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier winogronowy – Dekstroza, 1 kg
- 29,15 zł
- Dekstroza (cukier gronowy), podobnie jak wszystkie cukry, jest węglowodanem i uważana jest za najważniejsze źródło energii dla organizmu. Dekstroza nadaje się również do słodzenia napojów i deserów, a także do wyrobu słodyczy. Monohydrat dekstrozy (glukoza). Składniki: Monohydrat dekstrozy. Przechowywać w…
- Dodaj do koszyka
-
Einmachzucker 144 – cukier do przetworów owocowych, 1 kg
- 34,33 zł
- Składniki: cukier rafinowany. Soczyste owoce układaj warstwami z cukrem w słoikach. Twarde (słabe) owoce gotuj w roztworze cukru. W tym celu zagotuj cukier w wodzie i zalej ułożone warstwami owoce w słoikach, aż będą przykryte. Bardzo twarde owoce: postępuj jak…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier Isomalt – cukier nie karmelizujący się ST F, drobny, 0,2 – 0,7 mm, 1 K g
- 64,86 zł
- Isomalt® wytwarzany jest z cukru buraczanego. Jego smak jest przyjemnie słodki i naturalny. Isomalt® nie wymaga żadnych dodatków do tworzenia dzieł sztuki cukrowej. Wystarczy go rozpuścić i gotowe. Isomalt® można przetwarzać w niższych temperaturach niż cukier. Figurki cukrowe wykonane z…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier Micro Magic, do ozdabiania, rozpuszczalny w mikrofali, 1 kg
- 146,37 zł
- Te krople izomaltu pozwalają łatwo stworzyć trwałe dekoracje z cukru, bez konieczności gotowania cukru i konieczności używania niezbędnego sprzętu, takiego jak marmurowa płyta, termometr do cukru, miedziany garnek i lakier spożywczy. Wystarczy rozpuścić krople izomaltu w kuchence mikrofalowej lub na…
- Dodaj do koszyka
-
Morsweet – sproszkowany syrop glukozowy, cukier winogronowy, 500 g
- 43,25 zł
- Odwodniony syrop glukozowy D.E. 40. Składniki: Odwodniony syrop glukozowy. Dawkowanie: 4-10% masy całkowitej. Przechowywać w szczelnym pojemniku, z dala od wilgoci, bezpośredniego światła słonecznego i ciepła. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1615 kJ/380 kcal Tłuszcz 0 g w tym…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier Couleur, 1 l
- 79,95 zł
- Kilka kropli barwnika karmelowego nada kawie piękny, ciemny kolor. Nadaje się on również do przyciemniania i uszlachetniania wszystkich ciemnych sosów i zup, a także do barwienia deserów i napojów. Barwnik karmelowy amoniakalny. Składniki: Barwnik: Barwnik karmelowy E150c. Wartości odżywcze na…
- Dodaj do koszyka
-
Drobny cukier – cukier do pieczenia, 25 kg
- 479,70 zł
- Cukier biały. Składniki: Cukier. Przechowywać w suchym miejscu. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1700 kJ/400 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy nasycone 0 g Węglowodany 100 g w tym cukry 100 g Białko 0 g Sól 0 g
- Dodaj do koszyka
-
Cukier Muscovado – surowy cukier trzcinowy z karmelem i słodem, Mauritius, 1 kg
- 45,03 zł
- Cukier Muscovado pochodzi z wyspy Mauritius. Jest pozyskiwany z trzciny cukrowej i pozostaje nierafinowany i naturalny. Ten czekoladowy, lekko wilgotny cukier, z naturalną zawartością melasy, oferuje mocne, aromatyczne nuty. Spektrum smaków sięga od karmelu i słodu po lekki aromat lukrecji.…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier kryształowy, granulowany,10 kg
- 324,72 zł
- Cukier granulowany powstaje w wyniku rafinacji cukru granulowanego. Oferuje ciekawe wizualnie możliwości projektowania małych wypieków lub ciast. Dzięki temu warkocze drożdżowe, ciastka kawowe i herbaciane czy ciasteczka świąteczne mają typowy wygląd. Po zapieczeniu w cieście granulowany cukier nadaje ciastu chrupiący…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier klonowy, 1 kg
- 201,12 zł
- Cukier klonowy to nazwa cukru pozyskiwanego z soku klonu cukrowego. Sok jest wydobywany poprzez nawiercanie pni, a następnie odparowywany w celu uzyskania syropu klonowego. Po dalszym odparowaniu cukier krystalizuje. Od lekko granulowanego do pudrowego, ten cukier idealnie nadaje się do…
- Dodaj do koszyka
-
Słodki śnieg – cukier winogronowy i skrobia pszenna, 10 kg
- 524,61 zł
- Słodki Śnieg firmy Plange to specjalistyczny cukier do dekorowania i posypywania wszelkiego rodzaju wypieków. Specjalny proces technologiczny i unikalna kombinacja surowców gwarantują, że Słodki Śnieg nie roztopi się na wypiekach. Proszek do dekoracji. Składniki: Cukier, skrobia pszenna, substancje przeciwzbrylające (węglan…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier rafinowany, drobny, w torebkach, 10 x 1 kg
- 137,76 zł
- Wartości odżywcze na 100 g Energia 1700 kJ/400 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy nasycone 0 g Węglowodany 100 g w tym cukry 100 g Białko 0 g Sól 0 g
- Dodaj do koszyka
-
Cukier puder, 10 kg
- 254,61 zł
- Doskonale nadaje się nie tylko do posypywania, ale również do przygotowywania kremów, nadzień, ciast i tortów. Cukier puder. Składniki: Cukier. Przechowywać w suchym miejscu. Szczelnie zamknąć po użyciu. Właściwości: Certyfikat Halal, wegańskie. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1700 kJ/400…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier puder, 250 g
- 10,46 zł
- Doskonale nadaje się nie tylko do posypywania, ale również do przygotowywania kremów, nadzień, ciast i tortów. Cukier puder. Składniki: Cukier. Przechowywać w suchym miejscu. Szczelnie zamknąć po użyciu. Właściwości: Certyfikat Halal, wegańskie. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1700 kJ/400…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier palmowy, 1 kg
- 56,58 zł
- Cukier palmowy pozyskuje się z soku różnych gatunków dojrzałych palm. Jest wykorzystywany głównie w kuchni azjatyckiej. Ma lekko słodowy i charakterystyczny smak. Cukier palmowy może być również wykorzystywany do produkcji słodyczy. Cukier palmowy. Składniki: 80% cukier palmowy, cukier, woda. Przechowywać…
- Dodaj do koszyka
-
Morsweet – sproszkowany syrop glukozowy, cukier winogronowy, 5 kg
- 289,05 zł
- Odwodniony syrop glukozowy D.E. 40. Składniki: Odwodniony syrop glukozowy. Dawkowanie: 4-10% masy całkowitej. Przechowywać w szczelnym pojemniku, z dala od wilgoci, bezpośredniego światła słonecznego i ciepła. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1615 kJ/380 kcal Tłuszcz 0 g w tym…
- Dodaj do koszyka
-
Massa Bianca – biała masa do dekorowania (podobna do masy Ticino), 6 kg
- 480,06 zł
- Biała pasta do polewania i dekorowania o neutralno-słodkim smaku, przeznaczona do pokrywania ciast i tart, petit fours oraz do wyrobu dekoracji. Dzięki specjalnemu składowi jest bielsza i bardziej elastyczna niż większość innych past i marcepanów. Gotowa do użycia, wystarczy ją…
- Dodaj do koszyka
-
Kandis-Sticks – cukier kryształowy na patyczkach, kolor brązowy, 100 szt., 1 kg
- 514,14 zł
- Pałeczki z cukru trzcinowego są szczególnie dobre do słodzenia herbaty. Dostępne w kolorze brązowym lub białym. Cukier trzcinowy uzyskuje się z czystych roztworów cukru poprzez powolną krystalizację. Niezależnie od tego, czy chodzi o herbatę i kawę, likiery owocowe, rum, grog,…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier Isomalt – cukier nie karmelizujący się ST M, gruby, 0,5 – 3,5 mm, 1 kg
- 64,99 zł
- Isomalt® wytwarzany jest z cukru buraczanego. Jego smak jest przyjemnie słodki i naturalny. Isomalt® nie wymaga żadnych dodatków do tworzenia dzieł sztuki cukrowej. Wystarczy go rozpuścić i gotowe. Isomalt® można przetwarzać w niższych temperaturach niż cukier. Figurki cukrowe wykonane z…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier kryształowy, 1 kg
- 34,44 zł
- Cukier granulowany powstaje w wyniku rafinacji cukru granulowanego. Oferuje ciekawe wizualnie możliwości projektowania małych wypieków lub ciast. Dzięki temu warkocze drożdżowe, ciastka kawowe i herbaciane czy ciasteczka świąteczne mają typowy wygląd. Po zapieczeniu w cieście granulowany cukier nadaje ciastu chrupiący…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier żelujący 3:1, 500 g
- 25,57 zł
- Cukier żelujący. Składniki: Cukier, substancja żelująca: pektyny, zakwaszacz: kwas cytrynowy, olej roślinny (palmowy, kokosowy), substancja konserwująca: sorbinian potasu. Dawkowanie: 500 g cukru żelującego na 1500 g owoców. Przygotowanie: Pokrojone owoce i cukier żelujący zagotować, mieszając. Energicznie gotować przez 3 minuty…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier żelujący 2:1, 500 g
- 19,38 zł
- Cukier żelujący. Składniki: Cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny (palmowy*, kokosowy). * Z upraw zrównoważonych. Dawkowanie: 500 g cukru żelującego na 1000 g owoców. Przygotowanie: Pokrojone owoce i cukier żelujący zagotować, mieszając. Energicznie gotować przez 3…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier żelujący 1:1, 1 kg
- 28,91 zł
- Cukier żelujący 1:1. Składniki: Cukier, zakwaszacz: kwas cytrynowy, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, olej roślinny (palmowy, kokosowy). Dawkowanie: 1000 g cukru żelującego na 1000 g owoców. Przygotowanie: Pokrojone owoce i cukier żelujący zagotować, mieszając. Energicznie gotować przez 3 minuty na dużym…
- Dodaj do koszyka
-
Fruktoza, 1 kg
- 100,36 zł
- Fruktoza jest przemysłowo pozyskiwana z cukru trzcinowego i buraczanego. Podobnie jak glukoza, jest cukrem prostym występującym naturalnie w owocach i miodzie. Fruktoza jest uważana za najsłodszy węglowodan. Jest idealna dla diabetyków, ponieważ może być metabolizowana w organizmie niezależnie od insuliny.…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier trzcinowy Demerara, kryształki średniej wielkości, brązowy, 1 kg
- 44,07 zł
- Cukier Demera pochodzi z wyspy Mauritius u wybrzeży Afryki. Ten słodki przysmak od dawna cieszy się popularnością w Europie, ale przez długi czas był dostępny tylko w USA. Ten brązowy cukier, wytwarzany z trzciny cukrowej, dzięki zawartości melasy oferuje bogaty…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier kandyzowany brązowy, kruszony, 5 kg
- 166,80 zł
- Cukier Kandyzowany jest to brązowy cukier o niewielkich, nieregularnych kryształach, wyglądem przypominających naturalne bursztyny. Jego lekko karmelowy posmak idealnie wzbogaca smak kawy i herbaty. Powoli rozpuszczając się, cukier stopniowo uwalnia swoją słodycz. Tę cechę doceniają szczególnie smakosze kawy, którzy preferują,…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier kandyzowany brązowy, kruszony, 1 kg
- 37,29 zł
- Cukier Kandyzowany jest to brązowy cukier o niewielkich, nieregularnych kryształach, wyglądem przypominających naturalne bursztyny. Jego lekko karmelowy posmak idealnie wzbogaca smak kawy i herbaty. Powoli rozpuszczając się, cukier stopniowo uwalnia swoją słodycz. Tę cechę doceniają szczególnie smakosze kawy, którzy preferują,…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier brzozowy – Xylit substytus cukru 1 kg
- 111,03 zł
- Cukier brzozowy, znany również jako ksylitol, występuje w wielu warzywach i owocach, a także w korze drzew. Jest prawie tak słodki jak zwykły cukier stołowy, ale ma nieco mniej kalorii. Ma również lekko miętowy smak, dlatego często stosuje się go…
- Dodaj do koszyka
-
Cukier klonowy 18 kg
- 3504,27 zł
- Cukier klonowy to nazwa cukru pozyskiwanego z soku klonu cukrowego. Sok jest wydobywany poprzez nawiercanie pni, a następnie odparowywany w celu uzyskania syropu klonowego. Po dalszym odparowaniu cukier krystalizuje. Od lekko granulowanego do pudrowego, ten cukier idealnie nadaje się do…
- Dodaj do koszyka