• Trehaloza – cukier mało słodki, szerokie zastosowanie np. do smażenia na słodkiej wodzie, 1 kg
  • Trimoline – cukier inwertowany, do lodów i mas czekoladowych Ganache,7 kg
  • Cukier Vergeoise, brązowy, aromatyzowany karmelem, 500 g
    • Cukier Vergeoise, brązowy, aromatyzowany karmelem, 500 g
    • Cukier Vergeoise, brązowy, aromatyzowany karmelem, 500 g

    • 20,36 
    • Cukier Vergeoise wytwarzany jest z buraków cukrowych i aromatyzowany karmelem. Idealnie nadaje się do ciast, flanów i naleśników. Doskonale nadaje się również do wszelkich produktów mlecznych. Cukier jest bardzo drobny i lekko wilgotny. Składniki: Cukier, syrop z cukru inwertowanego, substancja…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier winogronowy – Dekstroza, 1 kg
    • Cukier winogronowy – Dekstroza, 1 kg
    • Cukier winogronowy – Dekstroza, 1 kg

    • 29,15 
    • Dekstroza (cukier gronowy), podobnie jak wszystkie cukry, jest węglowodanem i uważana jest za najważniejsze źródło energii dla organizmu. Dekstroza nadaje się również do słodzenia napojów i deserów, a także do wyrobu słodyczy. Monohydrat dekstrozy (glukoza). Składniki: Monohydrat dekstrozy. Przechowywać w…
    • Dodaj do koszyka
  • Einmachzucker 144 – cukier do przetworów owocowych, 1 kg
  • Cukier Isomalt – cukier nie karmelizujący się ST F, drobny, 0,2 – 0,7 mm, 1 K gCukier Isomalt – cukier nie karmelizujący się ST F, drobny, 0,2 – 0,7 mm, 1 K g
  • Cukier Micro Magic, do ozdabiania, rozpuszczalny w mikrofali, 1 kg
    • Cukier Micro Magic, do ozdabiania, rozpuszczalny w mikrofali, 1 kg
    • Cukier Micro Magic, do ozdabiania, rozpuszczalny w mikrofali, 1 kg

    • 146,37 
    • Te krople izomaltu pozwalają łatwo stworzyć trwałe dekoracje z cukru, bez konieczności gotowania cukru i konieczności używania niezbędnego sprzętu, takiego jak marmurowa płyta, termometr do cukru, miedziany garnek i lakier  spożywczy. Wystarczy rozpuścić krople izomaltu w kuchence mikrofalowej lub na…
    • Dodaj do koszyka
  • Morsweet – sproszkowany syrop glukozowy, cukier winogronowy, 500 g
  • Cukier Couleur, 1 l
    • Cukier Couleur, 1 l
    • Cukier Couleur, 1 l

    • 79,95 
    • Kilka kropli barwnika karmelowego nada kawie piękny, ciemny kolor. Nadaje się on również do przyciemniania i uszlachetniania wszystkich ciemnych sosów i zup, a także do barwienia deserów i napojów. Barwnik karmelowy amoniakalny. Składniki: Barwnik: Barwnik karmelowy E150c. Wartości odżywcze na…
    • Dodaj do koszyka
  • Drobny cukier – cukier do pieczenia, 25 kg
  • Cukier Muscovado – surowy cukier trzcinowy z karmelem i słodem, Mauritius, 1 kgCukier Muscovado – surowy cukier trzcinowy z karmelem i słodem, Mauritius, 1 kg
  • Cukier kryształowy, granulowany,10 kg
    • Cukier kryształowy, granulowany,10 kg
    • Cukier kryształowy, granulowany,10 kg

    • 324,72 
    • Cukier granulowany powstaje w wyniku rafinacji cukru granulowanego. Oferuje ciekawe wizualnie możliwości projektowania małych wypieków lub ciast. Dzięki temu warkocze drożdżowe, ciastka kawowe i herbaciane czy ciasteczka świąteczne mają typowy wygląd. Po zapieczeniu w cieście granulowany cukier nadaje ciastu chrupiący…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier klonowy, 1 kg
    • Cukier klonowy, 1 kg
    • Cukier klonowy, 1 kg

    • 201,12 
    • Cukier klonowy to nazwa cukru pozyskiwanego z soku klonu cukrowego. Sok jest wydobywany poprzez nawiercanie pni, a następnie odparowywany w celu uzyskania syropu klonowego. Po dalszym odparowaniu cukier krystalizuje. Od lekko granulowanego do pudrowego, ten cukier idealnie nadaje się do…
    • Dodaj do koszyka
  • Słodki śnieg – cukier winogronowy i skrobia pszenna,  10 kg
    • Słodki śnieg – cukier winogronowy i skrobia pszenna,  10 kg
    • Słodki śnieg – cukier winogronowy i skrobia pszenna, 10 kg

    • 524,61 
    • Słodki Śnieg firmy Plange to specjalistyczny cukier do dekorowania i posypywania wszelkiego rodzaju wypieków. Specjalny proces technologiczny i unikalna kombinacja surowców gwarantują, że Słodki Śnieg nie roztopi się na wypiekach. Proszek do dekoracji. Składniki: Cukier, skrobia pszenna, substancje przeciwzbrylające (węglan…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier rafinowany, drobny, w torebkach, 10 x 1 kg
  • Cukier puder, 10 kg
    • Cukier puder, 10 kg
    • Cukier puder, 10 kg

    • 254,61 
    • Doskonale nadaje się nie tylko do posypywania, ale również do przygotowywania kremów, nadzień, ciast i tortów. Cukier puder. Składniki: Cukier. Przechowywać w suchym miejscu. Szczelnie zamknąć po użyciu. Właściwości: Certyfikat Halal, wegańskie. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1700 kJ/400…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier puder, 250 g
    • Cukier puder, 250 g
    • Cukier puder, 250 g

    • 10,46 
    • Doskonale nadaje się nie tylko do posypywania, ale również do przygotowywania kremów, nadzień, ciast i tortów. Cukier puder. Składniki: Cukier. Przechowywać w suchym miejscu. Szczelnie zamknąć po użyciu. Właściwości: Certyfikat Halal, wegańskie. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1700 kJ/400…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier palmowy, 1 kg
    • Cukier palmowy, 1 kg
    • Cukier palmowy, 1 kg

    • 56,58 
    • Cukier palmowy pozyskuje się z soku różnych gatunków dojrzałych palm. Jest wykorzystywany głównie w kuchni azjatyckiej. Ma lekko słodowy i charakterystyczny smak. Cukier palmowy może być również wykorzystywany do produkcji słodyczy. Cukier palmowy. Składniki: 80% cukier palmowy, cukier, woda. Przechowywać…
    • Dodaj do koszyka
  • Morsweet – sproszkowany syrop glukozowy, cukier winogronowy, 5 kg
  • Massa Bianca – biała masa do dekorowania (podobna do masy Ticino), 6 kg
  • Kandis-Sticks – cukier kryształowy na patyczkach, kolor brązowy, 100 szt., 1 kg
  • Cukier Isomalt – cukier nie karmelizujący się ST M, gruby, 0,5 – 3,5 mm, 1 kg
  • Cukier kryształowy, 1 kg
    • Cukier kryształowy, 1 kg
    • Cukier kryształowy, 1 kg

    • 34,44 
    • Cukier granulowany powstaje w wyniku rafinacji cukru granulowanego. Oferuje ciekawe wizualnie możliwości projektowania małych wypieków lub ciast. Dzięki temu warkocze drożdżowe, ciastka kawowe i herbaciane czy ciasteczka świąteczne mają typowy wygląd. Po zapieczeniu w cieście granulowany cukier nadaje ciastu chrupiący…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier żelujący 3:1, 500 g
    • Cukier żelujący 3:1, 500 g
    • Cukier żelujący 3:1, 500 g

    • 25,57 
    • Cukier żelujący. Składniki: Cukier, substancja żelująca: pektyny, zakwaszacz: kwas cytrynowy, olej roślinny (palmowy, kokosowy), substancja konserwująca: sorbinian potasu. Dawkowanie: 500 g cukru żelującego na 1500 g owoców. Przygotowanie: Pokrojone owoce i cukier żelujący zagotować, mieszając. Energicznie gotować przez 3 minuty…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier żelujący 2:1, 500 g
    • Cukier żelujący 2:1, 500 g
    • Cukier żelujący 2:1, 500 g

    • 19,38 
    • Cukier żelujący. Składniki: Cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny (palmowy*, kokosowy). * Z upraw zrównoważonych. Dawkowanie: 500 g cukru żelującego na 1000 g owoców. Przygotowanie: Pokrojone owoce i cukier żelujący zagotować, mieszając. Energicznie gotować przez 3…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier żelujący 1:1, 1 kg
    • Cukier żelujący 1:1, 1 kg
    • Cukier żelujący 1:1, 1 kg

    • 28,91 
    • Cukier żelujący 1:1. Składniki: Cukier, zakwaszacz: kwas cytrynowy, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, olej roślinny (palmowy, kokosowy). Dawkowanie: 1000 g cukru żelującego na 1000 g owoców. Przygotowanie: Pokrojone owoce i cukier żelujący zagotować, mieszając. Energicznie gotować przez 3 minuty na dużym…
    • Dodaj do koszyka
  • Fruktoza, 1 kgFruktoza, 1 kg
    • Fruktoza, 1 kgFruktoza, 1 kg
    • Fruktoza, 1 kg

    • 100,36 
    • Fruktoza jest przemysłowo pozyskiwana z cukru trzcinowego i buraczanego. Podobnie jak glukoza, jest cukrem prostym występującym naturalnie w owocach i miodzie. Fruktoza jest uważana za najsłodszy węglowodan. Jest idealna dla diabetyków, ponieważ może być metabolizowana w organizmie niezależnie od insuliny.…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier trzcinowy Demerara, kryształki średniej wielkości, brązowy, 1 kgCukier trzcinowy Demerara, kryształki średniej wielkości, brązowy, 1 kg
  • Cukier kandyzowany brązowy, kruszony, 5 kg
    • Cukier kandyzowany brązowy, kruszony, 5 kg
    • Cukier kandyzowany brązowy, kruszony, 5 kg

    • 166,80 
    • Cukier Kandyzowany jest to brązowy cukier o niewielkich, nieregularnych kryształach, wyglądem przypominających naturalne bursztyny. Jego lekko karmelowy posmak idealnie wzbogaca smak kawy i herbaty. Powoli rozpuszczając się, cukier stopniowo uwalnia swoją słodycz. Tę cechę doceniają szczególnie smakosze kawy, którzy preferują,…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier kandyzowany brązowy, kruszony, 1 kg
    • Cukier kandyzowany brązowy, kruszony, 1 kg
    • Cukier kandyzowany brązowy, kruszony, 1 kg

    • 37,29 
    • Cukier Kandyzowany jest to brązowy cukier o niewielkich, nieregularnych kryształach, wyglądem przypominających naturalne bursztyny. Jego lekko karmelowy posmak idealnie wzbogaca smak kawy i herbaty. Powoli rozpuszczając się, cukier stopniowo uwalnia swoją słodycz. Tę cechę doceniają szczególnie smakosze kawy, którzy preferują,…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier brzozowy – Xylit substytus cukru 1 kg
    • Cukier brzozowy – Xylit substytus cukru 1 kg
    • Cukier brzozowy – Xylit substytus cukru 1 kg

    • 111,03 
    • Cukier brzozowy, znany również jako ksylitol, występuje w wielu warzywach i owocach, a także w korze drzew. Jest prawie tak słodki jak zwykły cukier stołowy, ale ma nieco mniej kalorii. Ma również lekko miętowy smak, dlatego często stosuje się go…
    • Dodaj do koszyka
  • Cukier klonowy  18 kg
    • Cukier klonowy  18 kg
    • Cukier klonowy 18 kg

    • 3504,27 
    • Cukier klonowy to nazwa cukru pozyskiwanego z soku klonu cukrowego. Sok jest wydobywany poprzez nawiercanie pni, a następnie odparowywany w celu uzyskania syropu klonowego. Po dalszym odparowaniu cukier krystalizuje. Od lekko granulowanego do pudrowego, ten cukier idealnie nadaje się do…
    • Dodaj do koszyka