Guma Konjac E425i. Dawkowania: 0,5-5g/kg. Rozpuszczalny w zimnej wodzie z ogrzewaniem i mieszaniem Nierozpuszczalny w organicznych na wykorzystanie jego rozpuszczalności. Przechowywać w zbiorniku i takim miejscu. Właściwości: Nie trzeba pobierać wartości odżywczych.
Preparat enzymatyczny do użytku spożywczego. Składniki: Poligalakturonaza (pektynaza). Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C, w suchym miejscu i chronić przed światłem. Dozowanie: 1 część enzymu/10 części wody. Do użytku profesjonalnego. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Składniki: skrobia z tapioki (SIARCZYNY), kudzu. Wymieszać na zimno i doprowadzić do wrzenia, następnie suszyć w temperaturze 50°C przez 12 godzin lub smażyć w temperaturze maksymalnie 220°C przez 5 sekund. Nie nadaje się do płynów o wysokiej zawartości tłuszczu lub…
Tempura Andaluz na bazie mąki z ciecierzycy. Składniki: mąka z ciecierzycy, SKROBIA PSZENNA, skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczająca: guma guar (E412). Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Właściwości: pakowane w atmosferze ochronnej.
Składniki: Substancja glazurująca: wosk pszczeli E901. Dawkowanie: 0,5 - 3 g/ 100 g. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Właściwości: bezglutenowy, Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Składniki: skrobia ziemniaczana, mąka z ciecierzycy, sól, substancja zagęszczająca: guma guar E412, naturalny barwnik: ekstrakt z kurkumy, beta-karoten E160a. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Żelatyna w proszku, rozpuszczalna na gorąco, z wieprzowiny. Składniki: żelatyna zwierzęca (SIARCZYNY). Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Dawkowanie: 8-16g/kg. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Zagęszczacz: karagen E407. Nierozpuszczalny w zimnej wodzie, słabo rozpuszczalny w gorącej wodzie (+80°C - +90°C), nierozpuszczalny w rozpuszczalnikach organicznych lub olejach roślinnych. Dawkowanie: 2-15g/kg. Przechowywać w chłodnym, suchym i chronionym przed światłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.