-
Ser Tête de Moine – Głowa mnicha, cały krążek ok. 800 g.
- 194,12 zł
- Pierwsza wzmianka oTête de Moine miała miejsce w roku 1192 jako ser z klasztoru Bellelay. Ser podaje się starty na specjalnej girolle (produkt nr 10897). Charakteryzuję się intensywnym, przyprawionym smakiem. Bardzo wyrazistym. Po zamówieniu produktu zostanie on wyceniony na podstawie…
- Dodaj do koszyka
-
Ser bulwa Belper, 65g
- 89,47 zł
- Dodaj do koszyka
-
Snowdonia – Truffle Trove, Ser Cheddar Dojrzewający Z Truflami, 150g
- 62,57 zł
- Ser truflowy, dojrzały ser cheddar z czarną truflą letnią, zawartość tłuszczu min. 52% tj. Składniki suche: 98,6% SER CHEDDAR (z MLEKA), 1,3% czarna trufla letnia, suszona (Tuber aestivum Vitt.), aromat. Skórka woskowa nie nadaje się do spożycia. Przechowywać w lodówce…
- Dodaj do koszyka
-
Wijngaard Reypenaer ser twardy XO Reserve, 30 miesięcy, na gilotynę, 250 g
- 92,28 zł
- Historyczne dojrzewanie sera Reypenaer: Sery są przechowywane w celu dojrzewania w magazynie serów powierników Rien i Jan van den Wijngaard, którego początki sięgają 1906 r. w Woerden w Holandii. Aromaty i mikroorganizmy w dawnym magazynie serów oraz naturalne wahania klimatu…
- Dodaj do koszyka
-
Ser Parmigiano Reggiano, pierwsza jakość, minimum 22 miesięcy dojrzewający, około 350g
- 66,39 zł
- Parmigiano Reggiano ChNP, twardy ser wytwarzany z surowego mleka, o zawartości tłuszczu co najmniej 32% w suchej masie. Skład: MLEKO KROWIE, sól, podpuszczka.
- Dodaj do koszyka
-
- Out of Stock
Cheddar z imbirem w pomarańczowym wosku 200g
- 47,25 zł
- Czytaj dalej
-
-
Świeży ser kozi w rolce, Soignon 1 kg
- 111,46 zł
- Ser kozi jest łagodny ale nadal ma charakter. Niezależnie od tego, czy pieczony jest sam, w sałatkach, zapiekankach czy jako nadzienie, stanowi pyszny kontrast w połączeniu ze słodkimi składnikami, takimi jak miód i galaretki. Serek śmietankowy z mleka koziego o…
- Dodaj do koszyka
-
Blue Stilton, angielski półtwardy ser z niebieską pleśnią, PDO/PDO, 150 g
- 33,01 zł
- Klasyka z Anglii. Pełen charakteru, kremowy ser pleśniowy. Zarówno na desce serów, jak i przy lampce porto. Ser pleśniowy, 56% tłuszczu. Tr. Składniki: Pasteryzowane mleko krowie, sól kuchenna, mikrobiologiczny zamiennik podpuszczki, Penicillium Roqueforti, kultury bakterii mlecznych. Przechowywać w lodówce, maksymalnie…
- Dodaj do koszyka
-
La Buchette z płatkami czerwonej róży, serek kozi, 100 g
- 22,43 zł
- Delikatny serek śmietankowy ze szlachetną pleśnią i płatkami czerwonej róży. Składniki: MLEKO KOZIE, sól, 0,5% płatki róży, podpuszczka mikrobiologiczna, FERMENTY MLECZNE, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna…
- Dodaj do koszyka
-
Manouri ChNP/ChNP, ser grecki z mleka owczego, Hotos, 200 g
- 23,08 zł
- Młodszy brat Fety. Wyprodukowany na bazie serwatki z dodatkiem śmietany owczej i koziej. Bardzo delikatna kwasowość, czysto mleczna, kremowa. Specjalista w kuchni zimnej i ciepłej. Panierowane w panko lub sezamie, wystarczy podsmażyć na patelni. Do tego trochę miodu. Pyszny!! Ser…
- Dodaj do koszyka
-
Wijngaard Affine „Explosion” ser z mleka krowiego z chili, 125 g
- 39,63 zł
- Pikantny i kremowy! Częściowo chrupiące krążki chili naprawdę ożywiają pyszny Wijngaard Affine dzięki jego kremowej konsystencji w idealnym stopniu. Idealne do desek serów i bufetów, ale pyszne także do burgerów i hot dogów. Holenderski twardy ser z pepperoni, 48% tłuszczu…
- Dodaj do koszyka
-
De Jonker, ser półtwardy, w stylu Gouda, ekologiczny, ok. 250 gramów
- 35,06 zł
- DE-ÖKO-001 W gospodarstwie znajduje się 200 krów, które pasą się na niepryskanych, bogatych w zioła pastwiskach przez ponad 6 miesięcy w roku. Ten ser, dojrzewający przez około 6 tygodni, wytwarzany jest w posiadłości Marienwaerth w Geldrii. Wyśmienite, pełne, kremowe i…
- Dodaj do koszyka
-
Bavarigiano, półtwardy ser z tartym parmezanem. Reggiano, ok. 200 gramów
- 38,89 zł
- Serowarnia Kraus z Allgäu wymyśliła coś wyjątkowego. Do świeżego twarogu dodaje się 24-miesięcznego parmezanu. Potem dajemy mu kolejne 4 miesiące dojrzewania i mamy niepowtarzalny ser. Pełne, pikantne, ze słodką i owocową nutą. Ser w plasterkach o zawartości tłuszczu min. 50%.…
- Dodaj do koszyka
-
Pecorino „Tartuffo”, ser owczy z truflami, dojrzewający minimum 3 tygodnie, ok. 700 gramów
- 208,17 zł
- Szlachetny i fantastyczny - Pecorino z prawdziwymi, czarno-białymi truflami! Wielokrotnie nagradzany ser owczy ma całkowicie naturalny smak, bez dodatku aromatu truflowego i oleju truflowego. Ręcznie robione, autentyczne i tradycyjnie dojrzewające sery Pecorino powstają z mleka owczego w małej serowarni w…
- Dodaj do koszyka
-
Mały kwiat alpejski, ser z mleka krowiego, dojrzewający 4 miesiące, krążek, ok. 1,2 kg
- 306,60 zł
- Mały kwiat alpejski celebruje różnorodność wyjątkowej flory alpejskiej. Wyprodukowany i dojrzewający w mleczarni Huban w Vorarlberg w Austrii, ser w wieku 4 miesięcy jest transportowany do Kaeskuche, jaskini dojrzewania w Allgäu, gdzie miesza się go z mieszanką suszonych i jadalnych…
- Dodaj do koszyka
-
Ser Comté AOP, dojrzewający powyżej 12 miesięcy, ser Kober, ok. 1000 g
- 251,04 zł
- Prawdopodobnie najpopularniejszy ser we Francji: Comté z Jury Francuskiej. JAK SMAKUJE? Po 12 miesiącach Comté jest mocne, ostre i ma orzechowo-słodki smak. Comté to ser dla czystej przyjemności, który długo rozpływa się w ustach. Wystarczy dodać kawałek chleba. Kompletny. Francuski…
- Dodaj do koszyka