-
Pektyna amidowana (AMID AF 010), do produktów o wysokim PH i niskiej zawartości cukru, 1 kg
- 376,38 zł
- Pektyna Amid AF 010 to pektyna o niskiej zawartości metylu, stosowana powszechnie w produkcji kremów owocowych. Pomimo niskiej zawartości cukru, zapewnia stabilną zdolność żelowania, gwarantując tym samym wysokie bezpieczeństwo produktu. Pektyna Amid AF 010 może być stosowana w zakresie pH…
- Dodaj do koszyka
-
Pectine RS 150 – środek żelujący do dżemów i konfitur, 1 kg
- 409,59 zł
- Pektyna RS 150 – Rapid-Set to pektyna roślinna do utwardzania dżemów i marmolad. Składniki należy połączyć z pektyną RS 150 (maks. 5 g/1 kg) i wmieszać do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko rozpuszcza się w…
- Dodaj do koszyka
-
Pectine NH – środek żelujący do polew z rozdrobnionymi owocami, 1 kg
- 462,24 zł
- Pektyna NH – Nappage to mieszanka pektyn roślinnych o uniwersalnym zastosowaniu, szczególnie odpowiednia do żelowanych polew i nadzień z miąższem/purée owocowym. Połącz składniki z Pektyną NH i wmieszaj do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna rozpuszcza się…
- Dodaj do koszyka
-
Pectagel Rose – środek żelujący i zagęszczający do lodów i sorbetów, 1 kg
- 608,04 zł
- Pectagel Rose to mieszanka pektyn pochodzenia roślinnego. Służy jako środek żelujący i zagęszczający, specjalnie do lodów i sorbetów, zapewniając wyjątkowo kremową konsystencję. Połącz składniki z Pectagel Rose i wmieszaj do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko…
- Dodaj do koszyka
-
Galaretka bezbarwna „Miroir/ Lady Fruit”, 5 kg
- 405,00 zł
- Gotowy do użycia, bezzapachowy żel do tworzenia luster na tortach kremowych. Odmierz potrzebną ilość neutralnego żelu LF Miroir. W razie potrzeby można zmienić kolor lub smak. Dokładnie wymieszaj przed użyciem. Pozostaw na co najmniej 15 minut przed pokrojeniem. Składniki: Woda,…
- Dodaj do koszyka
-
Proszek żelujący Instant Jelly, 2 x 2,5 kg
- 1064,88 zł
- Galaretka instant w proszku to stabilny w kwasach, instant żelujący środek, który umożliwia uzyskanie gładkich, przezroczystych i łatwych do krojenia galaretek do wszelkiego rodzaju ciast owocowych. Proszek składa się z cukru, skrobi i zagęszczaczy. Wymieszaj 50 g galaretki instant i…
- Dodaj do koszyka
-
Proszek żelujący Instant Jelly, 2,5 kg
- 586,44 zł
- Galaretka instant w proszku to stabilny w kwasach, instant żelujący środek, który umożliwia uzyskanie gładkich, przezroczystych i łatwych do krojenia galaretek do wszelkiego rodzaju ciast owocowych. Proszek składa się z cukru, skrobi i zagęszczaczy. Wymieszaj 50 g galaretki instant i…
- Dodaj do koszyka
-
Guma arabska w proszku, jako środek żelujący i obróbki powierzchni, 1 kg
- 349,82 zł
- Guma arabska jest pozyskiwana z soku akacji afrykańskiej. Ten naturalny dodatek jest stosowany głównie jako zagęstnik i stabilizator. W cukiernictwie zapobiega krystalizacji cukru, w lodach może kontrolować niepożądane tworzenie się dużych kryształów, a w mieszankach tłuszczowo-wodnych stabilizuje emulsję. Guma arabska…
- Dodaj do koszyka
-
Effekt-Gelierguß – środek żelujący, Böhringer, nr 943242, 1 kg
- 335,77 zł
- Żelujący środek w proszku do klasycznych galaretek. Wysoki połysk, wyjątkowo odporny na kwasy owocowe i bardzo ekonomiczny. Sposób użycia: 20 g żelującego środka, ok. 200 g cukru, 1 litr wody. Składniki: Substancje zagęszczające: karagen i mączka chleba świętojańskiego, dekstroza, regulatory…
- Dodaj do koszyka
-
Żelatyna w listkach – srebrna, ok. 420 listków (160 stopni Blooma), 1 kg
- 228,50 zł
- Żelatyna jest bezbarwna, bezwonna i bezsmakowa, wytwarzana jest ze skórek wieprzowych. Jej siła wiązania mierzona jest w bloom. Srebrna (160 bloom, Art. 10258): do kremów, musów, terriny i galaretek smakowych. Złota (210 bloom, Art. 10257): jak srebrne i klarowne galaretki…
- Dodaj do koszyka
-
Żelatyna w listkach – złota, ok. 500 listków (210 stopni Blooma), 1 kg
- 243,00 zł
- Żelatyna jest bezbarwna, bezwonna i bezsmakowa, wytwarzana jest ze skórek wieprzowych. Jej siła wiązania mierzona jest w bloom. Srebrna (160 bloom, Art. 10258): do kremów, musów, terriny i galaretek smakowych. Złota (210 bloom, Art. 10257): jak srebrne i klarowne galaretki…
- Dodaj do koszyka
-
Żelatyna wieprzowa (300 stopni Blooma), 1 kg
- 195,48 zł
- Żelatyna nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju galaretek mięsnych, kotletów galaretowych, golonki wieprzowej w galarecie, peklowanej wołowiny, galaretki konserwowej, szynki gotowanej, dań w puszkach itp. Nadaje się również do wszelkiego rodzaju galaretek rybnych, węgorza, kraba i śledzia w galarecie. Desery…
- Dodaj do koszyka
-
Flip maracuja – Gelatop, Dreidoppel, nr 578, 1 kg
- 110,70 zł
- Sos z marakui do ozdabiania lodów i deserów oraz do przygotowywania koktajli mlecznych. Składniki: Syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, 9% koncentratu soku z marakui (odpowiednik 33% soku z marakui), alkohol etylowy, koncentraty (z dyni i marchwi), substancja zagęszczająca: skrobia…
- Dodaj do koszyka
-
Flip truskawkowy – Gelatop, Dreidoppel nr 595, 1 kg
- 100,36 zł
- Sos do ozdabiania lodów i deserów oraz do przygotowywania koktajli mlecznych. Składniki: Syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, syrop fruktozowy, 10% przecieru truskawkowego, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana, alkohol etylowy, substancja zakwaszająca: kwas cytrynowy, koncentrat soku z czarnego bzu, koncentraty (z…
- Dodaj do koszyka
-
Polewa z gorzkiej czekolady do deserów, Topping, można podawać na ciepło i na zimno, Callebaut, 1 kg
- 118,54 zł
- Sos deserowy z gorzką czekoladą Callebaut, idealny do dopracowania różnorodnych deserów i wypieków jako ciepły sos. Pyszny również z lodami lub bitą śmietaną. Składniki: Syrop glukozowy, woda, dekstroza, cukier, odtłuszczone kakao w proszku, stabilizator: sorbitol, słodzone mleko zagęszczone (mleko pełne,…
- Dodaj do koszyka
-
Baza do creme brulee z wanilią z Madagaskaru, 1l
- 91,13 zł
- Crème brûlée to deserowy specjał z wykwintnej kuchni francuskiej. Ten prekursor od Elle&Vire jest szybki i łatwy w przygotowaniu, a dzięki delikatnemu aromatowi śmietanki, żółtka i naturalnej wanilii smakuje jak domowy deser. Indywidualne kompozycje, na przykład z likierem lub owocami,…
- Dodaj do koszyka
-
Zestaw do karmelizowania z esencją o smaku wanilii, do przygotowywania Crème Brûlée, 50 porcji, ok. 700 g
- 236,52 zł
- Karmelizacja i aromatyzowanie stają się proste – bez salamandry czy palnika Bunsena! To możliwe dzięki zestawom do karmelizacji Cookal. Zawierają one 50 porcji Caramel Eclat i 200 ml Caramel Flambé Essence. Użyj na przykład do crème brûlée: rozprowadź porcję Caramel…
- Dodaj do koszyka
-
Zestaw do karmelizowania z esencją o karmelu, do przygotowywania Crème Brûlée, 50 porcji
- 229,56 zł
- Karmelizacja i aromatyzowanie stają się proste – bez salamandry czy palnika Bunsena! To możliwe dzięki zestawom do karmelizacji Cookal. Zawierają one 50 porcji Caramel Eclat i 200 ml Caramel Flambé Essence. Użyj na przykład do crème brûlée: rozprowadź porcję Caramel…
- Dodaj do koszyka
-
Krem waniliowy, do przyrządzania na ciepło, bezbarwny, 1 kg
- 32,54 zł
- Proszek śmietankowy do szybkiego przygotowania ciast i deserów. 1 litr mleka, 90 g proszku śmietankowego waniliowego, 100 g cukru, 100 g tłuszczu (masło, margaryna). Zagotować około 80% mleka z tłuszczem. Wymieszać proszek śmietankowy waniliowy i cukier z pozostałym mlekiem, unikając…
- Dodaj do koszyka
-
Kwiaty rumianku suszone 250g
- 63,06 zł
- Znane jako zioło lecznicze do herbatek i innych celów leczniczych, kwiaty rumianku są jadalne. Można je wykorzystywać zarówno świeże, jak i suszone w kuchni. Suszone kwiaty idealnie nadają się do dekoracji. Składniki: Kwiaty rumianku (Chamomillae europaea flor. to.). Przechowywać w…
- Dodaj do koszyka
-
Kwiaty hibiskusa suszone 1kg
- 121,58 zł
- Kwiaty hibiskusa są składnikiem wielu herbat ziołowych i owocowych i można je dodawać dla dodatkowego smaku. Mają lekko kwaśny smak. Składniki: Kwiaty hibiskusa (Hibisci sabdariffae flos conc.). Przechowywać w chłodnym (maksymalnie +25°C), suchym miejscu, z dala od światła. Pochodzenie: Egipt.…
- Dodaj do koszyka
-
Suszone kwiaty daisy (stokrotka) 100g
- 34,65 zł
- Jako dziko rosnące zioło, kwiaty stokrotki są jadalne i można je wykorzystywać zarówno na świeżo, jak i suszone w kuchni. Suszone kwiaty idealnie nadają się do dekoracji. Składniki: Stokrotka (Bellis perennis). Stosować oszczędnie. Przechowywać w chłodnym (maksymalnie +25°C), suchym miejscu,…
- Dodaj do koszyka
-
Pasta cytrynowa, Dreidoppel, nr 203, 1 kg
- 214,19 zł
- Ta pasta owocowa nadaje smak kremom, bitej śmietanie, twarogowi, deserom, czekoladom, lodom itp. Zawiera ekstrakty owocowe, naturalne i identyczne z naturalnymi aromaty, cukier inwertowany, syrop glukozowy i koncentrat soku z cytryny. Owocowy, świeży smak cytryny wzbogaca i uwydatnia wszystko, co…
- Dodaj do koszyka
-
Aromat cytrynowy – Europa, Dreidoppel, nr 721, 1 l
- 142,56 zł
- Produkt nadaje się do aromatyzowania kremów, bitej śmietany, lodów, deserów, czekolad, ciast, twarogu i ciastek. Ma pyszny, cytrynowy smak. Składniki: Składniki aromatyzujące: Ekstrakty aromatów, naturalne aromaty. Pozostałe składniki: Woda, alkohol etylowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa E415, ekstrakt z kurkumy. Dawkowanie:…
- Dodaj do koszyka
-
Pasta truflowa, Dreidoppel, nr 212, 1 kg
- 249,48 zł
- Pasta pralinowa Triple Double Truffle idealnie nadaje się do produkcji lodów mlecznych oraz do aromatyzowania kremów, polew i deserów. Oprócz ekstraktów smakowych i naturalnych aromatów, zawiera syrop glukozowy, pastę z orzechów laskowych, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu oraz odtłuszczone mleko…
- Dodaj do koszyka
-
Pasta tiramisu No. 240 1 kg
- 241,92 zł
- Składniki: Syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, proszek z białego wina (zawiera dwutlenek siarki), 6% ekstrakt z kawy w proszku, woda, 4% proszek z żółtka jaja, karmel, 3% brandy, pasta z orzechów laskowych, alkohol etylowy, naturalny aromat. Produkt nie nadaje…
- Dodaj do koszyka
-
Pasta marakuja-brzoskwinia, Dreidoppel, nr 241, 1 kg
- 241,92 zł
- Składniki: Syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, 15% koncentrat soku z marakui, 14% kawałki brzoskwini, woda, skrobia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat, alkohol etylowy, cukier, koncentrat marchwiowy, koncentrat soku brzoskwiniowego. Dawkowanie: 50 g - maks. 130 g na 1…
- Dodaj do koszyka
-
Pasta brzoskwiniowa, Dreidoppel, nr 221, 1 kg
- 245,16 zł
- Składniki: Syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, 16% kawałków brzoskwini, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana, guma arabska, cukier, alkohol etylowy, aromat, gliceryna, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, ekstrakt z kurkuminy, ekstrakt z papryki. Dawkowanie: maks. 50 g, 230…
- Dodaj do koszyka
-
Pasta, compound pomarańczowy 1 kg
- 221,40 zł
- Składniki: Składniki aromatyzujące: ekstrakty aromatów, naturalne aromaty; Pozostałe składniki: cukier, syrop glukozowy, woda, syrop glukozowo-fruktozowy, zakwaszacz: kwas cytrynowy, 4% koncentrat soku pomarańczowego, modyfikowana skrobia kukurydziana, substancja żelująca: pektyna, barwniki: ekstrakty z owoców i roślin: krokosz barwierski, cytryna. Dawkowanie: 30:1000. Przechowywać…
- Dodaj do koszyka
-
Pasta kasztanowa z wanilią, Dreidoppel, nr 220, 1 kg
- 784,08 zł
- Składniki: syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, fruktoza, ekstrakt z laski wanilii w proszku, naturalny aromat wanilii Bourbon, koncentraty (dyniowy, marchewkowy), zakwaszacz: kwas cytrynowy. Produkt może być stosowany jako składnik aromatyzujący do wypieków, deserów i lodów. Należy przestrzegać przepisów prawnych.…
- Dodaj do koszyka
-
Pasta Mocca, Dreidoppel, nr 239, 1 kg
- 253,80 zł
- Składniki: 39% mielonej kawy palonej, olej roślinny (sojowy), tłuszcz roślinny (palmowy), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Dawkowanie: ok. 10 g na 1 kg produktu. Produkt stabilny w procesie pieczenia. Nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze…
- Dodaj do koszyka
-
Pasta aromatyczna Marc de Champagne, Dreidoppel, nr 292, 1 kg
- 385,56 zł
- Składniki: Syrop glukozowy, 30% Marc de Champagne, syrop z cukru inwertowanego, skrobia, naturalny aromat. Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Produkt może być stosowany jako składnik aromatyzujący do wypieków, deserów i lodów. Należy przestrzegać przepisów prawnych. Wyłącznie do użytku…
- Dodaj do koszyka